Acer lansează Aspire M5, un ultrabook cu ecran touch

11.10.2012
Acer lansează Aspire M5, un ultrabook cu ecran touch

Aspire M5, pregătit pentru lansare odată cu Windows 8 în data de 26 octombrie, este un sistem ultrabook cu ecran de 14 inch încadrat de o ramă foarte îngustă, prevăzut cu interfaţă multitouch.

Acer Aspire M5 - ultrabook cu ecran multitouch de 14 inch

Pentru preţul de 799.99 dolari primim o configuraţie cu procesor dual-core Intel Core i5 la 1.7 GHz, 6 GB memorie RAM şi o pereche formată dintr-un SSD de 20 GB şi hard disk de 500GB. În lateral, mai găsim şi o unitate CD/DVD – dotare mai puţin obişnuită pentru sisteme din categoria ultrabook. Ecranul touch de 14 inch redă imagini la rezoluţie 1366×768 pixeli şi poate interpreta gesturi multitouch cu până la 10 degete. Pentru mai mult control în aplicaţii avem la dispoziţie un touchpad cu format wide, compatibil Windows 8, şi tastatură iluminată de tip chiclet. Cu aceste dotări, Aspire M5 (M5-481PT) reuşeşte să se strecoare într-o carcasă de 2 cm grosime, ce cântăreşte aproximativ 2 Kg.

Acer Aspire M5 - carcasă de 2 cm grosime, cu greutate 2 Kg

Cei care nu consideră utilă prezenţa unei interfeţe touch pe ecranul unui laptop ultraportabil pot alege modelul Aspire V5 (V5-471P), cu preţ de 749.99 dolari şi specificaţii aproape identice versiunii M5, mai puţin interfaţa touch şi dispozitivul de stocare hibrid. Alternativ, putem opta pentru modelul Aspire V5 (V5-571P) cu ecran de 15.6 inch, care de asemenea renunţă la interfaţa touch, oferind în schimb un ecran mai mare pentru acelaşi preţ de 799.99 dolari.

Acer Aspire M5 - carcasă integral din aluminiu

Din punct de vedere al construcţiei, Aspire M5 este adăpostit într-o carcasă realizată integral din aluminiu, în timp ce modelele din seria Aspire V5 folosesc carcase din plastic ceva mai groase. Ambele serii de laptopuri se lansează pe 26 octombrie şi sunt prezentate drept alternative accesibile pentru cei aflaţi în căutarea unui laptop cu Windows 8.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult