Acer lansează Predator 21 X, primul notebook cu ecran curbat din lume

05.01.2017
Acer lansează Predator 21 X, primul notebook cu ecran curbat din lume

Acer dezvăluie laptopul pentru gaming Predator 21 X, primul portabil cu ecran curbat din lume.

Creat pentru pasionaţii de gaming care îşi doresc doar produse de top, Predator 21 X este un notebook avansat echipat cu ecran curbat IPS de 21″ (rezoluţie 2560×1080 cu rată de refresh de 120Hz) creat pentru a oferi o experienţă de gaming cu adevărat captivantă, în special în combinaţie cu tehnologia eye-tracking de la Tobii.

Această tehnologie permite jucătorilor să identifice inamicii, să ţintească sau să se adăpostească printr-o simplă privire la obiectele de pe ecran, în peste 45 de jocuri, cum ar fi Elite Dangerous, Deus Ex: Mankind Divided sau WATCH DOGS 2. Ecranul curbat este dotat cu tehnologia NVIDIA G-SYNC, asigurând eliminarea efectului de tearing al imaginii pentru o experienţă de joc perfect cursivă.

Acer Predator 21 X GX21-71 foloseşte soluţie NVIDIA GeForce GTX 1080 cu SLI şi procesor overclockable Intel® Core i7-7820HK din generaţia 7. În ajutorul acestora vin cei 64GB de memorie RAM DDR4-2400, până la 4 SSD-uri de 512GB în configuraţie RAID 0 (inclusiv 2 SSD-uri NVMe PCIe, care sunt de până la 5 ori mai rapide decât SSD-urile SATA) şi un HDD cu capacitate de 1TB şi 7200 RPM. În pus, Killer DoubleShot Pro selectează automat cea mai rapidă conexiune la reţea (Ethernet sau wireless) şi trimite tot traficul cu prioritate ridicată prin acea interfaţă, în timp ce traficul standard este trimis prin celaltă. Acest lucru asigură faptul că traficul cu prioritate ridicată va fi direcţionat întotdeauna către cea mai rapidă şi mai sigură conexiune. Thunderbolt 3 se conectează prin USB-C, cu viteze de până la 40 Gbps.

Notebook-ul foloseşte un sistem de răcire avansat, constând în 5 ventilatoare de sistem (dintre care 3 ventilatoare metalice ultra-subţiri AeroBlade) şi 9 radiatoare. Acesta include şi Acer Dust Defender, care îndepărtează depunerile de praf şi îmbunătăţeşte disiparea căldurii, precum şi aplicaţia Acer CoolBoost care poate fi utilizată pentru ajustarea fluxului de aer a ventilatoarelor, pentru a oferi răcire suplimentară în timpul utilizării intense.

Tastatura mecanică full-size este echipată cu taste Cherry MX Brown, cu opţiune de programare individuală a culorii de iluminare, oferind 16.7 millioane de variante. Utilizatorii pot înlocui tastele negre W, A, S şi D cu altele de culoare turcoaz, utilizând kit-ul de accesorii inclus. Tastatura numerică unică permite întoarcerea şi transformarea sa într-un Precision Touchpad.

Predator 21 X include sistem audio cu 3 căi (înalte, medii, joase) care redă sunet la calitate Hi-Fi şi este echipat cu 4 difuzoare (2 pentru înalte, 2 pentru medii) şi 2 subwoofere, pentru a difuza un spectru complet de sunet.

Software-ul preinstalat Acer PredatorSense permite utilizatorilor să controleze şi să personalizeze întreaga experinţă de gaming printr-o interfaţă centrală, inclusiv overclocking, iluminare sau control al răcirii. În plus, software-ul Xsplit Gamecaster preinstalat ajută utilizatorii să înregistreze şi să editeze videoclipuri pentru live streaming pe canalele Twitch şi Youtube.

Localizat exact sub tastatură, în partea dreaptă, se află un panou metalic de mentenanţă care oferă acces la modulele RAM şi la un hard drive de 2.5″. Notebook-ul este disponibil cu un dragon albastru pe acest panou sau poate fi personalizat prin gravarea unei combinaţii de grafică, steag şi nume. În plus, primele 300 de notebook-uri vor include pe panou un număr de serie ediţie limitată.

Pentru transport în condiţii de siguranţă, fiecare Predator 21 X este livrat într-o geantă ultra-rezistentă, care depozitează în siguranţă notebook-ul şi accesoriile sale.

Predator 17 X primeşte un upgrade cu plăci grafice şi procesoare mai performante

Notebook-urile de gaming Acer Predator 17 X beneficiază de upgrade al procesorului şi al plăcii grafice, seria va include de acum modele cu un procesor din generaţia 7 Intel Core i7-7820HK şi o placă video NVIDIA GeForce GTX 1080 cu memorie 8G GDDR5X.

Echipat cu componente comparabile cu ale unui desktop, cu posibilitate de overclocking, cu un sistem special de răcire cu trei ventilatoare, fante de admisie frontale şi o cameră de vapori la standardele unui server, acesta este ideal pentru cele mai solicitante jocuri sau aplicaţii de Realitate Virtuală. Capabilităţile de overclocking permit utilizatorilor să experimenteze viteze ale procesorului de până la 4.3GHz, ale unităţii grafice de până la 1732MHz şi ale memoriei video de până la 5.4GHz. Experienţa de gaming este completată de ecranul FHD IPS G-SYNC de 17.3″ (1920×1080) sau UHD IPS (4K 3840×2160).         

Predator 17 X (GX-792) este configurat şi cu un procesor overclockable din generaţia 7 Intel Core i7-7820HK , până la 64GB DDR4-2400 memorie de sistem şi un SSD2 NVMe PCIe sau o combinaţie între 3 SSD-uri SATA în RAID 0, pentru viteze de transfer fără compromis.

Preţuri şi disponibilitate

Acer Predator 21 X va fi disponibil începând cu luna februarie la preţuri de la €9,999. Predator 17 X cu upgrade va fi disponibil începând cu luna ianuarie, la preţuri de la €2,999. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult