Acer Spin 7 5G este primul laptop cu Windows 10 care primește noul chipset Qualcomm 8cx2 cu 5G

04.09.2020
Acer Spin 7 5G este primul laptop cu Windows 10 care primește noul chipset Qualcomm 8cx2 cu 5G

Parte din categoria portabilelor cu design 2-in-1, Acer Spin 7 este primul laptop cu Windows 10 confirmat să primească noul chipset 8cx2 dezvoltat de Qualcomm, capabil să livreze un nivel de performanță considerat de neatins cu procesoare bazate pe arhitectura ARM.

În mod cert, problema celor de la Intel nu este doar succesul procesoarelor AMD Ryzen, ci și ambiția gigantului Qualcomm de dezvolta chipseturi ARM cu performanțe competitive, cum este noul model 8cx2, gata de folosit cu sisteme laptop.

Acer Spin 7 vine cu o balama complet articulată, care permite deschiderea ecranului de 14 inch la unghi de 360°, laptopul devenind o mega-tabletă cu Windows 10, pe care putem desena cu stylus-ul inclus în pachetul cu accesorii. Totuși, nu acesta este principalul element de inovație, Acer Spin 7 venind echipat cu un modem dual, funcționând atât în banda 4G LTE (pentru acoperire extinsă), cât și în rețele 5G. În cea din urmă situație, sunt suportate ambele benzi mmWave și sub-6GHs, însemnând că Acer Spin 7 poate oferi atât acoperire extinsă, dar și viteze de transfer la nivelul maxim permis de tehnologiile actuale. În cifre, asta se traduce în viteze de 7.5Gbps la download de fișiere, mult peste nivelul majorității conexiunilor fixe la internet.

Acer Spin 7 5G, un laptop cu Windows 10 adaptat vremurilor

Complementând suportul oferit pentru conectare la internet, Qualcomm include și o tehnologie numită Squistic noise cancellation, care promite să reducă zgomotul ambiant în timpul sesiunilor de apeluri video.

Adaptat vremurilor dificile prin care trecem, Acer Spin 7 vine într-o carcasă cu suprafețe antimicrobiene, tratate cu ioni de argint, acoperind zona touchpad-ului, tastatura, senzorul de amprente și zonele adiacente. Sticla ecranului, de tip Gorilla Glass, este de asemenea prevăzută cu strat antimicrobian.

Acer Spin 7 vine cu ecran de 14, de tip LCD. Bazat pe o matrice de tip IPS, acesta oferă acoperire de 100% a spectrului sRGB, fiind potrivit și pentru unele activități care solicită acuratețe rezonabilă a culorilor redate.

Portabilul vine într-o carcasă din aliaj de aluminiu cu greutate de 1.4 Kg și grosime 15.9 mm, cu ecranul pliat în modul „închis”.  Pachetul include un stylus Wacom inserabil într-un compartiment special pentru transport, capabil să diferențieze între 4096 intensități de apăsare.

Acer promite pentru noul Spin 7 o autonomie a bateriei „de mai multe zile”, însă fără a preciza capacitatea acesteia sau scenariul de folosire în care poate fi obținut rezultatul promis.

Fiind vorba de un laptop cu Windows 10 echipat cu procesor bazat pe arhitectura ARM, rămâne de văzut exact cât de bun va fi suportul pe partea de software, în condițiile în care compatibilitatea Windows cu aplicații x86 pentru desktop este asigurată folosind tehnologii de emulare software, care induc anumite penalizări pe partea de performanță.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult