Acer Swift 5: greutate sub 1 kg și procesor Intel din generația 11 cu GPU Xe

24.06.2020
Acer Swift 5: greutate sub 1 kg și procesor Intel din generația 11 cu GPU Xe

Acer a anunțat modelul 2020 al laptopului său de productivitate Swift 5. Acesta promite să continue în direcția începută în urmă cu mai mulți ani, oferind un corp subțire și ușor, care găzduiește la interior hardware performant. Acesta va fi în toamnă, atunci când va ajunge și în magazine, unul dintre primele modele echipate cu procesoare Intel Core din generația a 11-a, care va integra și noile cipuri grafice Intel Xe.

Acer Swift 5 va fi unul dintre primele modele cu procesoare Intel Tiger Lake

Swift 5 este de mulți ani modelul „vedetă” al companiei Acer pe piața de computere ultraportabile. Anul acesta, noul computer vine cu o greutate de sub un kilogram și cu o grosime de numai 14,95 mm. Pentru a păstra dimensiunile reduse, compania taiwaneză folosește o carcasă din magneziu-litiu și magneziu-aluminiu. Astfel, corpul său este și rezistent și mult mai ușor decât cel al computerelor tradiționale din aluminiu.

Configurația hardware va consta avea la bază procesoare Intel Core Tiger Lake. Compania nu spune asta direct, dar acestea sunt singurele confirmate cu cipuri grafice Xe. Se pare că va exista și o versiune diferită, pentru cei care preferă cipuri grafice NVIDIA. Nu este clar dacă acestea vor folosi alte procesoare. Swift 5 va putea fi configurat la cerere cu cip grafic NVIDIA MX350, cu până la 1 TB stocare pe format SSD PCIe și 16 GB memorie RAM.

Ecranul său de 14” afișează o rezoluție Full HD, are luminozitate de 300 nits și are margini subțiri de jur-împrejur. Acer spune că Swift 5 are un raport ecran-carcasă de 90%. Ecranul este acoperit cu sticlă Gorilla Glass de la Corning. Aceasta este tratat cu o substanță antimicrobiană, iar Acer va permite aplicarea acesteia și pe touchpad, tastatură și întreaga carcasă, la alegere și contra cost.

Autonomia ar trebui să fie unul dintre avantajele principale ale acestui model

Pentru un computer atât de compact, faptul că este echipat cu o baterie mare de 56Wh este o veste bună. Un alt aspect important este faptul că are o baterie mare, în ciuda greutății reduse. Acer spune că Swift 5 se încarcă în 30 de minute cât pentru patru ore de utilizare și promite o autonomie de o zi întreagă. Rămâne de văzut în ce condiții poate face asta: cu Wi-Fi pornit sau oprit, în regim office, în regim de vizionare video sau un mix între tipurile de utilizare.

Nici la capitolul conectivitate nu stă rău acest model, fiind echipat cu port-uri USB Type-C, Thunderbolt și USB 3.2 Gen2, cât și cu module Wi-Fi 6 dual-band și Bluetooth 5.0. Chiar dacă nu are un conector pentru cablu de rețea, vitezele pe Wi-Fi ar trebui să fie de ordinul gigabiților. Toate modelele Swift 5 vin echipate și cu senzor de amprentă.

Cât costă Acer Swift 5

Chiar dacă a fost anunțat acum, în cadrul evenimentului next@Acer, noul model Swift 5 ajunge pe piață în Europa abia în luna octombrie. Prețul de pornire pentru acest model va fi de 1.099 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult