Acer VX15: gaming portabil de buget [REVIEW]

08.03.2017
Acer VX15: gaming portabil de buget [REVIEW]
Construcţie, design, ergonomie şi specificaţii tehnice

Acer a demonstrat la începutul acestui an că poate să dezvolte unele dintre cele mai puternice laptop-uri de gaming de pe piaţă prin noile modele Predator. Desigur, nu toţi utilizatorii îşi permit să cheltuie peste 2000 de euro pe un laptop ultraperformant pentru jocuri, aşa că trebuie să existe şi alternative mai ieftine. Pentru gamerul cu buget mai mic, Acer propune Aspire VX15, o evoluţie a seriei V15 Nitro, care adoptă un nou design şi vine echipat cu hardware performant. Desigur, câteva compromisuri au trebuit să fie făcute pentru a putea atinge un prag de preţ accesibil.

Construcţie, design, ergonomie

VX15 renunţă la câteva dintre elementele care au consacrat în trecut seriile V15 şi V15 Nitro, adoptând o construcţie din plastic în totalitate. Capacul laptop-ului este realizat dintr-un plastic texturat, care de la depărtare poate fi confundat cu aluminiul, decorat cu două inserţii de plastic roşu. Deşi la prima vedere aceste bucăţi din plastic ar putea părea că sunt folosite pentru iluminare, adevărul este că ele nu se aprind, fiind doar elemente de design, fără vreo funcţie specială asemeni altor laptopuri de gaming.

De asemenea, zona din jurul tastaturii, care era în trecut realizată din metal pe laptop-urile Aspire V15, este din nou realizată din plastic. Roşul pare să fie motivul principal al designului, fiecare suprafaţă în parte fiind cumva decorată cu elemente din această paletă cromatică. Tastatura vine echipată cu sistem de iluminare LED de culoare roşie, trackpad-ul are margini colorate în culoarea roşie, iar în partea din spate, sistemul de răcire beneficiază de fante din plastic de culoare… roşie.

În timp ce capacul din plastic şi zona din jurul tastaturii par a fi realizate din plastic de calitate, aceste fante de evacuare a aerului cald sunt produse folosind un plastic foarte ieftin, deloc plăcut atingerii. Pe lateralele laptop-ului sunt amplasate toate port-urile necesare precum jack-ul combo de căşti, slot-ul pentru carduri SD, un USB 2.0 şi mufa de încărcare pe partea stângă, cât şi un port Ethernet, un HDMI, două USB 3,0 şi un USB Type-C pe partea dreaptă.

Capacul de la baza laptop-ului este de asemenea realizat dintr-un plastic nu tocmai calitativ, însă are destule fante prin care să absoarbă aer pentru răcirea componentelor. Vestea proastă pentru cei care doresc să cumpere un model inferior al lui VX15 de la Acer pentru a-l upgrada ulterior, este că accesul la componentele interne se face prin dezasamblarea completă a capacului de jos.

Fiind vorba despre un laptop cu ecran de 15”, tastatura include şi un numpad , cu taste de dimensiuni normale. Acer sugerează din nou că acest laptop este dedicat gamerilor şi când vine vorba despre tastatură, butoanele W, A, S şi D fiind decorate cu litere şi contur de culoare roşie. În afară de aceste artificii de design, tastatura este similară cu una obişnuită, oferind însă o cursă puţin mai lungă decât modelele de business sau de buget. Trackpad-ul este de dimensiuni mari şi nu are butoane, acesta putând fi apăsat pe toată suprafaţa.

Specificaţii tehnice

  • Nume: Acer Aspire VX15 (VX5-591G)
  • Ecran: 15.6”, TN, Full HD, anti-glare
  • CPU: Intel Core i7-7700HQ (4-core, 2.80-3.80 GHz, 6MB cache)
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti, 4 GB GDDR5
  • RAM: 16 GB (2x 8GB) – DDR4, 2133MHz
  • SSD: Hynix 512 GB NVMe M.2
  • HDD: Toshiba 1TB HDD @ 5400rpm
  • Sunet: stereo, Dolby Audio
  • Conectivitate: LAN 10/100/1000 Mbps, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, 2x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1x Thunderbolt 3 Type-C, HDMI, card reader, 3.5 mm jack
  • Alte dotări: tastatura cu iluminare
  • Acumulator:  3 celule
  • Greutate: 2,5 kg
  • Sistem de operare: Windows 10 Home (64 bit)

Părţi pozitive

Hardware performant
Destule port-uri de conectivitate
Taste retro-iluminate

Părţi negative

Unele finisaje sunt realizate din plastic de slabă calitate
Greu de cărat zilnic alături de încărcător într-un ghiozdan normal.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult