Apple anunță MacBook Air de 15”, alături de Mac Pro și Mac Studio cu procesoare M2

06.06.2023
Apple anunță MacBook Air de 15”, alături de Mac Pro și Mac Studio cu procesoare M2

Pe lângă Vision Pro, care a fost cu siguranță „vedeta” prezentării Apple de la WWDC 2023, compania a adus și trei noi computere din categoria Mac pe scenă. În general, această prezentare este dedicată software-ului, însă Apple a considerat că are nevoie de o scenă mare pentru a prezenta și hardware pe care îl consideră atractiv în special dezvoltatorilor. Astfel, a anunțat oficial MacBook Air de 15”, alături de Mac Pro și Mac Studio cu hardware actualizat.

MacBook Air de 15”, cel mai subțire laptop din categoria sa

MacBook Air-ul de 15” este doar o versiune mai mare a modelului Air lansat anul trecut. Vorbim despre un laptop ultraportabil, dar cu un ecran de 15,3” și procesor Apple M2 la bază, același pe care îl găseam și pe modelul Air de 13” de anul trecut și pe noul Vision Pro. Nici acest model nu include un cooler activ, fiind complet silențios.

Ecranul este comparabil cu cel de 13” în performanță, fiind doar mai mare, cu densitate similară a pixelilor și cu luminozitate de 500 nits. Apple spune că acesta este cel mai subțire laptop de 15” din piață, la 11,5mm și cu o greutate de doar 1.5 kg. Desigur, avem de a face cu puține port-uri de conectivitate: două USB-C, un jack de căști și un port MagSafe pentru încărcare.

macbook air 15

Autonomia este însă probabil cel mai mare upgrade și motivul principal pentru care cei care sunt în căutarea unui ultraportabil l-ar putea alege pe acesta. Apple promite 18 ore de autonomie la o singură încărcare. Prețul pentru SUA pornește de la 1.299 dolari, adică cu 100 de dolari mai mult decât costa varianta de 13” la lansare. Cu ocazia lansării acestui model, MacBook Air de 13” scade însă în preț până la 1.099 dolari americani.

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult