Apple ar putea întârzia debutul ecranelor OLED pe MacBook Pro până în 2026

18.10.2023
Apple ar putea întârzia debutul ecranelor OLED pe MacBook Pro până în 2026

Potrivit unui raport recent, utilizatorii Apple ar putea fi nevoiți să aștepte câțiva ani până la lansarea modelelor MacBook Pro echipate cu ecrane OLED.

În prezent, laptopurile lansate de Apple folosesc ecrane Liquid Retina XDR, bazate pe tehnologia mini-LED, care oferă luminozitate ridicată fără a compromite precizia culorilor.

Speranțele celor care se așteptau ca Apple să introducă în curând panouri OLED – ce promit o luminozitate și un contrast îmbunătățite, precum și o eficiență energetică superioară în anumite scenarii – s-ar putea să nu se concretizeze în viitorul apropiat.

MacRumors citează declarațiile lui Ross Young, CEO al firmei de consultanță Display Supply Chain Consultants (DSCC), care, în cadrul unui webinar Bloomberg Intelligence privind ecranele, a menționat că Apple s-ar putea să nu lanseze MacBook Pro cu ecrane OLED „până în 2026 sau 2027”.

Motivele acestei amânări par să fie legate de infrastructura de producție. Young a indicat că partenerii din lanțul de aprovizionare al Apple nu au finalizat încă dezvoltarea liniilor de fabricație necesare producției de „panouri OLED de dimensiuni pentru laptopuri”. Acest proces ar putea dura câțiva ani, iar predicția CEO-ului DSCC sugerează că lansarea unui model MacBook Pro cu ecran OLED s-ar putea să nu aibă loc până în 2027.

Ce ecrane vor avea noile MacBook Pro de 14 și 16 inci

Este important de menționat că, anterior, s-a sugerat că Apple ar putea lansa un model MacBook Air echipat cu tehnologie „tandem stack” OLED în 2024. Acest tip de ecran vizează extinderea duratei de viață a panourilor OLED, îmbunătățind în același timp luminozitatea și eficiența energetică. Se estima atunci că modelele MacBook Pro vor continua să utilizeze ecrane mini-LED „în viitorul previzibil”.

Deși inițial s-a crezut că noile MacBooks M3 ar putea fi lansate în octombrie, zvonurile recente sugerează o posibilă lansare în 2024.

Conform rapoartelor, modelele MacBook Pro de 14 și 16 inci, echipate cu cipurile M3 Pro și M3 Max, au atins etapa DVT, adică etapa de Testare de Validare a Designului. Simplificat, această etapă indică faptul că modelele MacBook Pro se apropie de producția în masă. Se estimează că „lansarea pentru consumatori va avea loc între începutul și primăvara anului 2024”, o cronologie care corespunde cu momentul lansării MacBook Pro din anul anterior.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult