Apple se pregătește să lanseze iOS 17.1! Ce problemă gravă poate remedia

17.10.2023
Apple se pregătește să lanseze iOS 17.1! Ce problemă gravă poate remedia

Apple, gigantul tech cu sediul în California, se pregătește pentru lansarea unui nou update semnificativ: iOS 17.1. Conform informațiilor provenite de la o autoritate de reglementare franceză din domeniul comunicațiilor fără fir, această actualizare va fi disponibilă pe 24 octombrie.

Ceea ce face ca această lansare să fie deosebit de importantă este faptul că ea va aborda în mod specific nivelurile de radiație ale iPhone 12 vândut în Franța, care au fost semnalate a depăși limitele admise de legislația europeană.

În septembrie, Agence Nationale des Frequences (ANFR), entitatea franceză de monitorizare, a ridicat un semnal de alarmă în legătură cu modelul iPhone 12, susținând că acesta ar fi încălcat limitele europene de expunere la radiații. Apple, în urma acestei sesizări, a acționat rapid și a dezvoltat iOS 17.1 pentru a rezolva această problemă.

Franța a oprit vânzarea telefoanelor iPhone 12

ANFR a validat deja această actualizare, care aduce nivelul de absorbție specific (SAR) al iPhone 12 în cadrul limitelor admise de UE. În conformitate cu declarațiile ANFR, un număr limitat de utilizatori beta au primit deja această actualizare, iar de pe 24 octombrie, aceasta va fi disponibilă pentru toți utilizatorii de iPhone 12.

În contextul acestei probleme, ANFR a impus și o interdicție temporară asupra vânzărilor de iPhone 12 pe teritoriul Franței. După ce testele realizate pe 141 de smartphone-uri, dintre care și modele iPhone 12 achiziționate din magazinele din Franța, au arătat că două dintre aceste telefoane prezentau valori SAR peste limita permisă de UE, vânzarea a fost interzisă. Se știe că UE impune limite stricte pentru valorile SAR ale dispozitivelor, având în vedere posibilele riscuri asociate cu dezvoltarea unor afecțiuni, inclusiv cancer.

Deși inițial Apple a negat aceste acuzații, compania și-a recunoscut în final responsabilitatea și s-a angajat să lanseze un update pentru modelul iPhone 12. Cu iOS 17.1, Apple își propune să rezolve definitiv această problemă și să reasigure utilizatorii cu privire la siguranța și conformitatea produselor sale cu normele europene.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult