Apple ar putea lansa, în sfârșit, laptop-uri MacBook Pro cu touchscreen

12.01.2023
Apple ar putea lansa, în sfârșit, laptop-uri MacBook Pro cu touchscreen

Odată cu popularizarea ecranelor tactile pe smartphone-uri, atingerea ecranului unui computer a devenit naturală, iar multe dintre laptop-urilor de productivitate din piață vin acum echipate cu capabilități de acest gen. Apple pare să fie cam singura companie care a refuzat categoric să lanseze laptop-uri cu touchscreen, însă acest lucru s-ar putea schimba în curând. Conform Bloomberg, există acum un plan pentru adăugarea unei suprafețe tactile pe modelele MacBook Pro.

Apple a refuzat în ultimii ani să ofere ecrane cu touch pe laptop-uri din gama MacBook

Se presupune că Apple încearcă astfel să își separe mai bine dispozitivele, pentru a nu se „canibaliza” în vânzări unele pe celelalte, justificarea oficială fiind ergonomia scăzută atunci când lucrezi cu un touchscreen pe laptop.

Astfel, compania oferă iPad cu iPadOS și touchscreen pentru cei care au nevoie de un dispozitiv cu ecran tactil mare, compatibil cu Apple Pencil pentru desenat, și laptop-uri MacBook cu macOS și ecran fără „touch” pentru cei care vor computere performante de productivitate. Cei care au nevoie de ambele, vor trebui astfel să cumpere două dispozitive separate.

Articolul publicat de Bloomberg sugerează însă că trecerea modelelor MacBook Pro la ecrane OLED, moment așteptat abia în 2025, va aduce și alte schimbări la nivelul funcționalității acestor computere. Probabil că vom vedea și prima schimbare de design de la modelele MacBook Pro cu M1 din 2021 tot cu această ocazie.

Totuși, având în vedere că macOS rulează de câteva generații aplicații de iOS și iPadOS nativ, ar avea sens să poți interacționa cu aceste aplicații în modul în care au fost gândite, direct cu degetul, sau cu Apple Pencil. Totuși, din punct de vedere al erconomiei, atunci când intră în discuție un Apple Pencil, formatul de laptop care nu este și convertibil nu ar oferi o experiență prea bună de utilizare.

Având în vedere cât de departe sunt aceste modele de laptop-uri, există timp destul pentru ca Apple să se răzgândească.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult