Apple: Notch-ul din ecranul de pe MacBook Pro oferă mai mult spațiu pentru conținut

25.10.2021
Apple: Notch-ul din ecranul de pe MacBook Pro oferă mai mult spațiu pentru conținut

Noile laptop-uri MacBook Pro promit mai multă performanță decât în trecut, oferă profesioniștilor mai multe port-uri de conectivitate și vin cu unele dintre cele mai impresionante ecrane de până acum de pe laptop-uri, cu tehnologie mini-LED, refresh rate variabil până la 120 Hz și luminozitate de până la 1.600 nits. Din păcate, acestea sunt și primele ecrane de pe laptop-uri cu un decupaj inestetic în partea de sus, la fel ca telefoanele iPhone. Apple spune însă că notch-ul nu „ocupă” spațiu pe ecran, ci mai degrabă îl eliberează.

Apple apără decizia de a integra un notch în ecranul de pe MacBook Pro

Conform Shruti Haldea, manager pentru divizia Mac în cadrul Apple, care a participat la podcast-ul Same Brain de pe YouTube (găzduit de Justine și Jenna Ezarik), Notch-ul aduce mai multe avantaje decât dezavantaje și nu ar trebui să stea în calea utilizatorilor pe noile computere:

„De fapt am făcut ecranul mai înalt. De exemplu, pe modelul de laptop de 16”, în continuare ai o zonă activă de 16.0” în acea fereastră pe format 16:10, am mărit display-ul în sus și am pus bara meniu acolo. Într-un fel, am mutat-o mai sus, unde nu îți stă în cale. Deci este o metodă inteligentă pentru a-ți oferi mai mult spațiu pentru conținut, iar atunci când ești în modul fullscreen, ai acea fereastră în format 16:10 și arată grozav.”

Reprezentantul Apple dorește să sublinieze faptul că ecranele de pe noile modele MacBook Pro sunt mai înalte decât cele din trecut, oferind un raport de aspect neobișnuit. Spațiul extra este însă ocupat doar de bara de meniu de sus, care în mod „fullscreen” dispare, întrucât zona aceea este acoperită cu negru. Practic, spațiul „utilizabil” de pe ecran este la fel în acest mod față de generațiile anterioare și mai mare decât în trecut în modul desktop standard, unde bara de meniu nu mai ocupă spațiu în plus.

Totuși, faptul că Apple a ales să integreze în acel spațiu doar o cameră web și câțiva senzori, dar fără un sistem Face ID, este dezamăgitor pentru unii. Senzorul de amprentă Touch ID rămâne însă prezent pe tastatură, fiind integrat în butonul power.

sursa: Same Brain via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult