Apple plănuiește să dubleze prețul tabletelor iPad Pro odată cu trecerea la paneluri OLED

10.03.2023
Apple plănuiește să dubleze prețul tabletelor iPad Pro odată cu trecerea la paneluri OLED

Zvonurile despre o nouă serie de tablete iPad Pro cu ecrane OLED și procesor M3 la bord au început să apară de câteva luni deja, însă nimeni nu a luat în considerare până acum că aceste upgrade-uri de hardware ar putea veni cu creșteri de preț. De fiecare dată când Apple a introdus noi tehnologii, și prețurile au crescut pentru a reflecta diferența față de generațiile precedente. Se pare însă că pentru tabletele iPad Pro, acest salt va fi mai mare decât ne-am fi așteptat, prețurile urmând a fi aproape dublate.

iPad Pro de 11″ ar putea porni de la 1.500 dolari, mai mult decât un MacBook Pro de 13″

Conform The Elec, publicație coreeană care oferă periodic informații de la „insiders” din industrie despre Apple, Samsung și alte companii, Apple ar urma să lanseze anul viitor niște tablete extrem de scumpe. Cât de scumpe? Aproape la fel de scumpe precum laptop-urile lor din gama MacBook Pro, echipate cu procesoare de top, M2 Pro și M2 Max.

The Elec spune că iPad Pro va fi livrat în dimensiuni similare cu cele din prezent, cu ecrane de 11, respectiv 13”, acum cu paneluri OLED de calitate înaltă. Dacă în prezent un iPad Pro de 11” în varianta de bază cu panel LCD costă 800 de dolari, de anul viitor, modelul cu OLED și procesor M3 ar putea porni de la 1.500 de dolari. Nu este clar ce opțiuni de stocare vor fi disponibile, însă acela ar fi doar modelul de bază. În prezent, iPad Pro pornește de la 128 GB stocare.

În cazul modelului iPad Pro cu ecran de 13”, noua tabletă cu ecran OLED ar putea porni de la un preț de 1.800 de dolari americani. Iar aceste prețuri sunt cele de bază, fără accesorii precum o tastatură sau stylus incluse. De altfel, tastatura Magic Keyboard pentru aceste produse costă 300, respectiv 350 de dolari în prezent.

Un MacBook Pro de 14″ ar fi o alegere mai bună și mai performantă

În comparație, un model MacBook Pro de 14” cu procesor M2 Pro, 16 GB RAM și 512 GB stocare internă pornește de la 1.999 dolari. Acest model integrează un ecran de 14” pe panel Mini-LED la 120 Hz și promite autonomie de peste 10 ore. Ce nu oferă însă MacBook-ul este un ecran tactil, iar pe asta se bazează Apple că este atracția principală pentru tabletele sale Pro: profesioniști din domeniul creației digitale care au nevoie de un dispozitiv performant cu ecran foarte bun pentru desen și design.

Rămâne de văzut dacă acești profesioniști vor fi dispuși să plătească dublu pentru un upgrade de ecran și un procesor mai puternic. Procesorul ar putea fi însă un upgrade în mare parte nenecesar, întrucât tabletele iPad Pro din prezent cu M1 și M2 nici măcar nu pot fi împinse la întreaga lor capacitate, de vină fiind sistemul de operare iPadOS, care este prea limitat în alocarea de resurse pe aceste dispozitive.

sursa: The Elec

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult