Apple pregătește MacBook Air 15″, MacBook 12″ și un iPad Pro „Max” cu ecran de 14,1″

10.06.2022
Apple pregătește MacBook Air 15

În urmă cu doar câteva zile, Apple a anunțat două noi laptop-uri, MacBook Air și MacBook Pro, ambele echipate cu noile procesoare M2. Se pare însă că acesta este doar începutul modelelor cu M2. Noi zvonuri vorbesc despre alte patru produse care ar putea fi echipate cu noul cip, de la laptop-uri mai mici sau mai mari, până la un nou model de tabletă iPad Pro cu un ecran și mai mare decât al modelului de top din prezent.

Apple va lansa un MacBook Air mare și noi modele Pro cu M2 Max

Mark Gurman, specialistul în Apple din redacția Bloomberg, susține că are informații de la surse de încredere care i-au confirmat detalii despre următoarea linie de produse Apple din gamele MacBook și iPad. Așa cum era de așteptat, ne putem aștepta în viitorul apropiat, fie la toamnă, fie la începutul anului viitor, să vedem modele MacBook Pro de 14 și 16” cu procesoare M2 Pro și M2 Max. Ne putem aștepta la configurații cu 10 nuclee CPU și 32 nuclee GPU, sau chiar 12 nuclee CPU și 38 nuclee GPU. Acestea ar putea oferi un aport important de performanță față de modelele M1 Pro și M1 Max din prezent.

Totuși, mai neașteptate ar fi noi produse în gamele MacBook. Cel puțin unul dintre aceste noi modele care există momentan doar la nivel de zvon, a mai apărut și prin alte leak-uri, deci ar putea exista un sâmbure de adevăr. Gurman vorbește despre un model MacBook Air cu ecran de 15”. Acesta ar putea fi primul model MacBook Air cu ecran mai mare. Anterior, aceste computere au fost disponibile doar în variante de 13 și pentru o perioadă scurtă de timp 11”.

Se pregătește și întoarcerea modelului MacBook 12″

Același zvon vorbește și despre întoarcerea unui model de MacBook cu ecran de 12”. Acesta ar putea fi o revenire pentru modelul „MacBook” standard, fără nicio altă denumire. Anterior, un model de acest gen, cu un singur port USB-C (de altfel primul Mac cu USB-C), a fost lansat în 2015 cu procesor Intel Core M. Deși era unul dintre cele mai subțiri modele de laptop de pe piață, este și cel care a introdus tastatura „Butterfly”, care a fost între timp eliminată din laptop-urile Apple. Acest model ar putea fi lansat abia în 2024, însă.

Un nou model iPad Pro cu ecran de 14,1” cu ecran Mini LED ar putea fi însă lansat la începutul anului viitor. Acesta nu ar înlocui modelele deja lansate, ci ar putea deveni un model superior acestora, asemeni variantelor „Ultra” de la Samsung. Având în vedere denumirile Apple, acesta ar putea ajunge pe piață sub numele iPad Pro Max. Pentru 2022, Apple pare că plănuiește un „refresh” pentru iPad Pro cu ecrane de 11 și 12,9”.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult