Apple pregăteşte noi portabile MacBook cu ecran de 13” şi 15”, mai subţiri decât cele actuale

24.03.2016
Apple pregăteşte noi portabile MacBook cu ecran de 13” şi 15”, mai subţiri decât cele actuale

După prezentarea noii oferte de tablete iPad Pro cu ecran de 9.7” şi telefonul iPhone SE, Apple continuă cu o serie proaspătă de portabile MacBook cu ecrane de 13” şi 15”, mai subţiri decât cele actuale.

Descrise de surse citate în paginile portalului chinez DigiTimes drept „ultra subţiri”, noile portabile fac trecerea la platforma Skylake de la Intel, primind procesoare mai rapide şi eficiente în privinţa consumului de energie. Pe lista scurtă a dotărilor ar mai putea intra şi seria de SSD-uri Optane, realizate folosind chip-uri de memorie cu tehnologie 3D XPoint, superioare celor NAND Flash folosite în prezent.

Noile MacBook-uri ar putea primi şi un nou motor pentru recunoaştere vocală numit TrulyHandsfree. Asigurat cu un procesor dedicat, implementat de Intel la nivel de hardware, noul motor pentru recunoaştere vocală mai eficient în privinţa consumului de energie ar putea fi activ permanent, deschizând noi opţiuni pentru folosirea asistentului Siri.

Potrivit informaţiilor actuale, noile portabile MacBook ar putea fi prezentate în această vară, posibil cu ocazia evenimentului WWDC organizat de Apple la jumătatea lunii iunie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult