Apple pregăteşte un Macbook Air cu display de 12″ în 2015

07.01.2015
Apple pregăteşte un Macbook Air cu display de 12

Zvonurile despre un nou Macbook Air circulă de câteva luni bune, însă de curând au ieşit la iveală şi primele imagini neoficiale cu noul laptop. Acestea nu sunt fotografii ale produsului finit, ci mai degrabă interpretări ale informaţiilor disponibile până în acest moment. Având în vedere volumul şi nivelul de detalii în care intră sursele acestor zvonuri, pe undeva trebuie să existe o urmă de adevăr.

Spre diferenţă de modelele de Macbook Air disponibile deja pe piaţă, noul laptop va adopta un display nou, cu diagonala de 12”. Acesta ar pica exact între cele două laptop-uri subţiri de la Apple, care oferă diagonale de 11, respectiv 13” în acest moment. Conform informaţiilor, deşi va avea un display mai mare, noul laptop va fi considerabil mai compact şi decât varianta mai mică, întrucât rama display-ului şi cât şi lungimea dispozitivului vor avea dimensiuni mai scăzute. Cu toate acestea, întregul dispozitiv va fi puţin mai înalt.

Tastele vor fi puţin mai înghesuite, însă nu cu mult, iar limitele tastaturii vor fi foarte apropiate de marginile computerului, fără prea mult spaţiu irosit lângă. Astfel, a fost nevoie de un design nou pentru partea de jos a laptopului. Boxele au fost poziţionate acum deasupra tastaturii, sunetul fiind redat prin patru grile care suplinesc şi rolul de fante de aerisire. Trackpad-ul va fi mai mare decât cel de pe Macbook Air 11 şi va fi poziţionat mai aproape de tastatură decât în trecut, însă este posibil ca acesta să nu mai poată fi apăsat asemeni unui buton. Pentru a păstra design-ul subţire, nici tastatura nu va mai avea o cursă atât de mare a tastelor, lucru care ar putea deranja o anumită categorie de utilizatori.

În căutarea unei carcase cât mai subţiri, Apple ar putea să facă un compromis care ar putea aliena publicul: să renunţe complet la port-urile de conectivitate. Desigur, jack-ul audio va fi în continuare prezent, însă zvonurile spun că acest laptop nu va include nici porturi USB normale. Ba chiar că Apple va renunţa şi la mufa de încărcare MagSafe în favoarea noului USB Type-C, capabil să alimenteze un computer, să transmită semnal video şi să facă transferuri de date la viteze mari. Deşi nu există multe informaţii despre hardware-ul intern al noului Macbook Air, este aşteptată integrarea de procesoare Intel bazate pe noua arhitectură Broadwell.

Cu siguranţă, aceste zvonuri au undeva o bază reală, însă trebuie să luăm în considerare faptul că toate companiile testează mai multe variante de design înainte să aleagă unul care chiar ajunge pe piaţă. Este posibil ca acest Macbook Air cu display de 12” să fie un simplu prototip, însă am putea afla dacă acesta este cazul destul de curând. Deja zvonurile spun că laptopul ar putea intra în producţie în lunile care urmează, iar o dezvăluire este aşteptată în această vară în cadrul evenimentului WWDC.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult