Apple pregătește un MacBook Air (Max?) cu ecran mai mare

25.03.2022
Apple pregătește un MacBook Air (Max?) cu ecran mai mare

Apple vinde MacBook Air încă din 2008, când a pornit practic conceptul de „ultrabook”. De atunci, dimensiunea maximă a acestui computer ultra portabil a fost cu ecran de 13”, singurul alt model, vândut doar pentru o perioadă mai limitată, fiind mai mic, de 11”. Se pare însă că trecerea la noul design, pe care îl așteptăm în 2022, ar putea deschide și calea către un ultrabook mai mare, cu ecran de 15”, conform unor noi informații neoficiale din zona display-urilor.

Un MacBook Air mai mare ar putea fi lansat în 2023

Conform DSCC, Display Supply Chain Consultants, Apple pregătește un MacBook Air cu ecran de 15”, pentru prima dată. Acesta ar putea debuta în 2023, la câteva luni după ce modelul MacBook Air de 13” cu procesor M2 va fi lansat spre finalul lui 2022. Se pare că Apple a avut întotdeauna în plan și un MacBook Air mai mare, încă din 2008, de la prima generație, însă abia acum va aduce acest model pe piață.

Acesta se va adresa în special celor care au nevoie de un computer compact, ușor și performant, dar care consideră că ecranul de 13” al lui MacBook Air nu este destul de mare. Desigur, nu avem informații despre configurația sa internă, însă ne așteptăm la procesor M2 și toate celelalte avantaje ale noului MacBook Air. Cel mai probabil, ambele modele vor fi livrate cu ecrane decupate în partea de sus, la fel ca în cazul modelelor Pro din 2021.

După lansarea acestui laptop, Apple va avea în ofertă computere portabile de 13” (Air și Pro-ul de bază), 14” (Pro), 15” (Air) și 16” (Pro). Cel mai probabil însă, prețul modelului Air de 15” va fi mai mic decât cel al celui mai ieftin model Pro de 14”.

DSCC este o sursă destul de bună pentru astfel de informații, CEO-ul companiei, Ross Young, oferind întotdeauna informații corecte despre dispozitivele care urmează să fie lansate de majoritatea companiilor, dar în special de către Apple.

Noul raport vorbește și despre un nou model iPad „de bază”, care va înlocui probabil iPad 9 din prezent. Și acela va avea un display diferit față de cel de 10,2” din prezent, care a debutat cu iPad 7. Cel mai probabil, Apple se va orienta către un nou format, mai apropiat în design cu cel al iPad Air și iPad Pro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult