Apple pregătește un Macbook cu ecran pliabil. Când l-ar putea lansa

07.12.2022
Apple pregătește un Macbook cu ecran pliabil. Când l-ar putea lansa

Potrivit informațiilor circulate din rândul partenerilor Apple sud-coreeni, compania americană lucrează deja cu furnizorii de componente pentru dezvoltarea unui Macbook cu ecran pliabil.

Aparent, pregătirile se află la stadiul de evaluare și selectare a viitoarelor componente, Apple acordând importanță deosebită fiabilității oferite. Aflăm totuși că viitorul dispozitiv ar urma să fie un portabil cu ecran de 20” in modul extins, prea mult pentru a putea vorbi de o tabletă sau smartphone pliabil.

Una dintre solicitările aduse furnizorilor este dezvoltarea unei combinații de ecran / balama în măsură să reziste la un număr foarte mare de acțiuni pliere-depliere, reflectând condiții reale de utilizare a dispozitivului.

Aparent, produsul ar urma să fie o versiune îmbunătățită a seriei Macbook de 15.3 inch, ecranul oferind această diagonală în modul pliat. Astfel, modul „extins” ar putea să ofere o experiență similară utilizării unei tablete. Alternativ, este posibil ca „jumătatea” mai mică de sub balamaua orizontală apară desfășurată lângă tastatura fizică, luând rolul de touchpad sau bară de instrumente. O altă variantă ar fi ca Apple să dezvolte un Macbook cu tastatură detașabilă, similar modelului Lenovo Thinkpad X1 Fold de acum doi ani.

Este așteptat ca primul Macbook pliabil să folosească mecanisme pentru balama furnizate de producători taiwanezi, cum ar fi Nippon Nippon, un furnizor pe care Apple l-a folosit și în trecut pentru echiparea sistemelor MacBook.

În schimb, ecranele pliabile vor fi cel mai probabil soluții OLED livrate de Samsung, Apple având puține alternative care să întrunească cerințele stricte de calitate și rezistență. Un argument decisiv ar putea fi și tehnologia Ultra Thin Glass (UTG), dezvoltată de Samsung pentru protejarea ecranelor pliabile împotriva zgârieturilor.

Alternativ, Apple ar putea selecta și un ecran cu tehnologie microLED. Diferită de tehnologia miniLED, microLED promite luminozitate mai ridicată, saturație de culoare și eficiență energetică superioară celei OLED. Surse din industrie au susținut în trecut că Apple ar investi deja în crearea propriei fabrici de ecrane microLED, tehnologia urmând să o substituie în cele din urmă pe cea OLED.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult