Apple pregătește un nou eveniment pentru laptop-uri MacBook Pro cu procesor M1X

04.10.2021
Apple pregătește un nou eveniment pentru laptop-uri MacBook Pro cu procesor M1X

Am intrat deja în luna octombrie, dar încă nu avem vești oficiale din partea Apple, care ar trebui să țină încă un eveniment de lansare, de data aceasta concentrat pe laptop-uri. Zvonurile despre o nouă generație de MacBook Pro au apărut de mai multă vreme, iar Mark Gurman de la Bloomberg spune că lansarea acesteia este iminentă. Gurman susține că este vorba despre două noi laptop-uri Apple, echipate cu procesoare performante și design îmbunătățit.

Apple va continua în 2021 tranziția de la procesoare Intel la Apple Silicon

Anul trecut, în luna noiembrie, Apple lansa MacBook Air și MacBook Pro cu procesoare M1, folosind același design pe care compania îl oferea încă din 2016. Noile computere beneficiau însă de tastaturi îmbunătățite și procesoare ARM proprietare, care s-au dovedit a fi mult mai bune decât alternativele Intel din trecut. Apple a crescut atât performanța, cât și autonomia pe aceste computere, fiind unele dintre cele mai performante din categoria din care fac parte.

Gurman spune că Apple va lansa alte două laptop-uri în 2022, din gama MacBook Pro. Este vorba despre laptop-urile despre care tot auzim de ceva vreme deja, echipate cu procesoare M1X, mai performante, și cu design nou, îmbunătățit, care renunță la exclusivitatea port-urilor USB-C, în favoarea unor port-uri mai „tradiționale”.

Diferențele dintre cele două modele ar fi două la număr. În primul rând, ecranele vor avea dimensiuni diferite. Va exista un model de 14” care va înlocui în ofertă modelele MacBook Pro de 13” cu patru potr-uri Thunderbolt/USB4. Apoi, modelul de 16” va înlocui modelul de 16” cu Intel din prezent. Cealaltă diferență va fi la nivelul procesului. Ambele vor folosi noul cip Apple M1X, cu 10 nuclee (8 de performanță înaltă și 2 eficiente), însă diferența va consta în cipul grafic integrat. Varianta de 14” va folosi un GPU cu 16 nuclee, în timp ce varianta de 16” va beneficia de 32 nuclee de procesare video.

Gurman spune că anul viitor, Apple va lansa și noi variante ale laptop-urilor și computerelor deja lansate. Este vorba despre MacBook Air, MacBook Pro de 13, iMac și Mac Mini, care vor folosi un nou procesor, mai performant, Apple M2. Nu în ultimul rând, acesta spune că deja Apple lucrează la o variantă Mac Pro cu un procesor foarte performant. Anul viitor, Apple ar trebui încheie perioada de tranziție a computerelor Mac la arhitectura ARM, conform programului pe care l-a prezentat în 2020.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult