Apple scapă pe internet imagini cu noul Macbook Pro cu ecran secundar OLED

26.10.2016
Apple scapă pe internet imagini cu noul Macbook Pro cu ecran secundar OLED

Apple este una dintre cele mai secretoase companii din industria IT, oferind informaţii despre dispozitivele sale doar în cadrul evenimentelor oficiale de prezentare. Dacă în cazul smartphone-urilor fotografii spion cu acestea ajung foarte repede în mediul online, în cazul computerelor, rareori vedem imagini înainte de lansarea oficială. Ştiam deja informaţii despre noile Macbook-uri, însă nimeni nu a reuşit să pună mâna pe ele şi să le fotografieze până în prezent. De data aceasta însă, Apple a reuşit să îşi strice propria surpriză, incluzând fotografii cu noul Macbook Pro în cea mai recentă actualizare pentru macOS.

Se pare că noul macOS 12.1 a venit cu două imagini care prezintă cea mai nouă adiţie la seria de laptop-uri Apple: un ecran tactil secundar, care va oferi acces la diverse funcţii rapide. Nu ştim încă denumirea acestei noi componente, însă zvonurile spun că Apple o va prezenta ca „Magic Toolbar”. Odată cu integrarea acesteia în Macbook-uri, compania renunţă complet la bara de sus de taste, care includea butoanele ESC şi toate butoanele F1-F12, cât şi butonul „Power”.

Întrucât pe macOS majoritatea erau folosite pentru funcţii precum volum, intensitatea luminozităţii pentru ecran şi taste sau alte scurtături din sistemul de operare, cu siguranţă aceste funcţii vor fi preluate de ecranul tactil. În partea din dreapta a lui Magic Toolbar poate fi observat şi un senzor de amprentă „TouchID”, care va putea fi folosit pentru autentificarea în contul Apple sau pentru plăţi prin Apple Pay. Întrucât un buton „Power” nu poate fi observat nicăieri pe tastatură, probabil că acesta va fi integrat în senzorul TouchID, similar cu butonul Home de pe dispozitivele cu iOS.

Fotografiile incluse în noul update pentru macOS prezintă un laptop cu o tastatură uşor diferită faţă de modelele precedente de Macbook Pro. Acestea sunt prezentate într-un mod similar cele de pe Macbook-ul cu display de 12”, care folosesc butoane cu profil scăzut şi un sistem mecanic de acţionare numit „Butterfly”, care asigură o precizie ridicată. Profilul scăzut al butoanelor sugerează de asemenea că noile modele Macbook Pro vor fi mai subţiri decât modelele actuale de Macbook Pro with Retina Display. Întrucât miniaturizarea înseamnă de obicei integrarea cât mai multor componente pe placa de bază, este posibil ca noile Macbook-uri să nu mai poată fi upgradate foarte uşor de către utilizator.

Evenimentul Apple va avea loc mâine seară (27 octombrie) şi va fi transmis live pe site-ul oficial al companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult