Apple upgradează seria Macbook cu procesoare Core M Skylake

19.04.2016
Apple upgradează seria Macbook cu procesoare Core M Skylake

Apple a reîmprospătat gama de computere Macbook cu hardware mai puternic şi o nouă opţiune de culoare. Este vorba despre modelul subţire, dezvăluit anul trecut, care are la bază procesoare Intel Core M, display de 12” şi un singur conector USB Type-C. Noile modele vor oferi în teorie performanţă sporită cu 25% faţă de modelul lansat anul trecut şi vor oferi durată de utilizare mai lungă, în timp ce preţul rămâne acelaşi.

Macbook-urile vor fi livrate în patru opţiuni de culoare: argintiul clasic, auriu, gri şi în noua nuanţă auriu roze. Practic, această linie de laptop-uri este singura care oferă aceleaşi variante coloristice precum gamele de dispozitive iPhone şi iPad. La interior, aceste computere sunt echipate cu chipset-uri Intel Core M3 sau M5 (în funcţie de model), pe arhitectură Skylake.

Modelul de bază, care porneşte de la un preţ de 1.300 de dolari bine cu procesor Intel Core M3 la 1,1 GHz (cu boost până la 2,2 GHz), GPU Intel HD Graphics 515, 8 GB memorie RAM DDR3, SSD pe interfaţă PCIe de 256 GB şi display retina de 12” cu rezolu’ie 2304 x 1440 pixeli. Acesta poate fi configurat cu un procesor mai puternic, Apple oferind chiar şi opţiunea de a adăuga vârful de gamă Intel Core M7 la 1,3 GHz, care poate ajunge la frecvenţa de 3,1 GHz în boost.

Pentru varianta superioară, care vine cu aceleaşi specificaţii generale, Apple a adăugat standard un procesor Intel Core M5 la 1,2 GHz (cu boost până la 2,7 Ghz) şi SSD de 512 GB la preţul de 1600 de dolari. Şi acest model poate fi configurat cu procesor Core M7.

Noile Macbook-uri sunt garantate pentru 10 ore de browsing, 11 ore de redare audio în iTunes şi 30 de zile de stand-by la o singură încărcare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult