Apple va schimba design-ul seriilor MacBook și Apple Watch în 2021

26.11.2020
Apple va schimba design-ul seriilor MacBook și Apple Watch în 2021

Noile modele MacBook echipate cu procesorul M1 sunt doar începutul, spune Ming-Chi Kuo, analistul taiwanez de afaceri care urmărește îndeaproape Apple. Se pare că producătorul american are în plan lansări noi de laptop-uri echipate cu procesoare ARM, care, pentru prima dată în patru ani, ar putea veni și cu un design diferit, care să le diferențieze de vechile modele cu Intel. De altfel, anul viitor, inclusiv Apple Watch s-ar putea bucura de un design nou.

MacBook-urile noi vor fi construite special în jurul noilor procesoare Apple Silicon

Conform Kuo, în cea de-a doua jumătate a anului viitor, Apple va lansa noi modele MacBook cu design nou. Vorbim desigur despre variante noi din gama MacBook Pro și probabil de un MacBook Air îmbunătățit, probabil semnificativ mai subțire și mai ușor decât cel din prezent. Adevărul este că variantele Air din ultimii câțiva ani nu erau cu mult mai mici sau mai ușoare decât modelele Pro cu ecran de 13”, diferența notabilă între ele fiind la categoria performanță.

De asemenea, Kuo spune că noile modele Mac cu procesoare Apple Silicon au fost foarte bine primite, ba chiar peste așteptările companiei. Din acest motiv, compania ar putea să își accelereze puțin planurile în această direcție.

Cât despre Apple Watch, deja avem același design de trei generații. Apple Watch Series 4, 5, 6 și SE vin cu un design identic, iar compania a schimbat în trecut carcasa după a treia generație. Astfel, un Apple Watch Series 7, este așteptat cu o formă exterioară nouă și cu funcții noi de monitorizare a sănătății. Lansarea este așteptată, desigur, abia în toamna lui 2021.

Alte lansări Apple pe care le așteaptă Kuo, având informații de la furnizorii de componente Apple sunt o nouă generație de tablete iPad, probabil noi modele Pro, echipate cu ecrane mini-LED și conectivitate 5G, cât și noi căști AirPods. O nouă generație AirPods 3 va fi lansată în 2021, însă va ajunge pe piață abia spre jumătatea anului, în perioada aprilie-iunie.

via 9to5Mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult