Apple pregătește noi căști AirPods și iPad cu ecran mini-LED pentru începutul anului 2021

15.11.2020
Apple pregătește noi căști AirPods și iPad cu ecran mini-LED pentru începutul anului 2021
fauxels / pexels.com

Apple tocmai a încheiat un lanț de lansări cum nu a mai avut de multă vreme. După noi tablete iPad și ceasuri Apple Watch în septembrie, am văzut noi iPhone-uri în octombrie și în final, noi computere Mac în noiembrie. Totuși, compania încă are produse pregătite și pentru alte segmente de piață pe care activează, precum accesorii, o componentă importantă a afacerilor sale. Se pare că vom primi noi căști AirPods, alături de o tabletă iPad un nou ecran, cândva în 2021.

Noile produse Apple și costuri mai mici de producție ar putea dubla încasările Apple în 2021

Analistul de afaceri Ming-Chi Kuo spune într-un nou raport că în prima parte a anului 2021, Apple urmează să lanseze o nouă pereche de căști AirPods. Ar putea fi vorba despre a treia generație de AirPods, care ar putea adopta un design similar cu modelul AirPods Pro, dar care vor oferi mai puțină funcționalitate și vor fi disponibile la un preț mai mic.

Pe lângă AirPods, prima jumătate a anului 2021 ar putea aduce pe piață și primul iPad echipat cu un ecran mini LED. Acesta ar putea fi un model iPad Pro, care ar putea oferi avantajele unui OLED; pe un display LCD. Tehnologia mini LED se referă la schimbarea iluminării ecranului cu o matrice de LED-uri mici, care pot fi aprinse și stinse pentru a afișa imagini cu contrast mai bun, putând opri complet iluminarea pentru nuanțe de negru îmbunătățite. Acest upgrade ar putea fi util în special celor care folosesc tabletele în scopuri creative.

În cele din urmă, clienții de iPhone care vor cumpăra generația iPhone 13 ar putea să primească un upgrade important la capitolul autonomie. Kuo spune că Apple ar putea face trecerea de la o nouă generație de baterii, care vor folosi alte materiale în producție. Acestea ar putea fi astfel reduse în dimensiuni pentru aceeași autonomie, însă spațiul extra care ar rămâne la interior ar putea fi folosit pentru a crește dimensiunea bateriilor și în consecință durata de utilizare la o singură încărcare. Având în vedere că generația iPhone 12 a primit baterii mai mici decât generația anterioară, aceasta va fi o veste bună.

De altfel, aceste baterii ar putea fi și mai ieftine de produs, iar Ming-Chi Kuo spune că această decizie, alături de restul lansărilor și optimizărilor companiei pe partea de producție ar putea duce la o creștere semnificativă a veniturilor Apple, cu până la 100% în 2021.

sursa: myfixguide

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult