Archos oferă o tabletă de 7 inch pentru copii, la 129 dolari

02.03.2012
Archos oferă o tabletă de 7 inch pentru copii, la 129 dolari

Archos Child Pad slate este o tabletă creată special pentru copii, livrată cu sistemul Android Ice Cream Sandwich şi acces la magazinul de aplicaţii Kids App Store, de unde cei mici pot alege dintr-o colecţie de peste 10000 de jocuri atent selecţionate, cărţi în format electronic şi alte aplicaţii utile.

Archos oferă o tabletă de 7 inch pentru copii, la 129 dolari

Tableta cu ecran de 7 inch este adăpostită într-o carcasă rezistentă la apă şi praf, suficient de solidă pentru supravieţui aproape oricăror abuzuri la care ar putea fi supusă de către cei mici.

Aparent, sub ecranul multitouch se ascunde o configuraţie formată dintr-un procesor la 1GHz şi 1GB memorie RAM. Din păcate detalii cum ar fi cantitatea de memorie internă şi opţiunile de conectivitate nu sunt cunoscute, însă pentru preţul plătit nici nu putem avea prea mari pretenţii.

Suportul software este foarte promiţător, sistemul de operare Android 4.0 fiind livrat cu o aplicaţie pentru control parental ce blochează accesul la conţinut nepotrivit pentru copii, respectiv o selecţie de jocuri şi aplicaţii cu scop educaţional. Nu lipsesc nici facilităţile multimedia, tableta permiţând redarea de muzică şi filme, respectiv vizionarea colecţiilor de poze stocate în memorie.

Archos precizează că tableta este adresată copiilor aflaţi cel puţin în clasa I, însă poate fi utilizată cu succes şi de către adulţi, dacă pretenţiile referitoare la dotări şi performanţe nu sunt foarte înalte.

Tableta Archos Child Pad slate va lua drumul magazinelor la sfârşitul acestei luni, unde sperăm că va ajunge la un preţ cât mai apropiat sumei de 129 dolari anunţată iniţial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News