ASUS a lansat notebook-urile din seria U şi UX

29.05.2009
ASUS a lansat notebook-urile din seria U şi UX

Notebook-ul perfect nu există, cum nu există nici femeia perfectă, nici berea perfectă, dar asta nu ne împiedică să căutăm perfecţiunea şi să definim noi standarde. Acum se poartă slim în domeniul notebook-urilor şi majoritatea producătorilor se concentrează pe modele căt mai subţiri.

ASUS a anunţat săptămâna aceasta noile sale serii de notebook-uri U şi UX, care pun mare accent pe design, subţirime şi autonomie. Cea din urmă este atinsă prin utilizarea procesoarelor Intel ULV (Ultra Low Voltage) disponibile la frecvenţe scăzute dar beneficiind şi de un consum extrem de redus. Pentru cei avizi de performanţă ASUS pune la dispoziţie şi procesoare Core 2 Duo, dar doar pe seria U.

ASUS seria U si UX

Tot pentru un consum eficient seria U şi UX este dotată cu ecrane iluminate LED. Deşi este greu să pui boxe de calitate într-un design prea subţire, ASUS reuşeşte să adauge o pereche semnată Altec Lansing, care probabil va oferi cumpărătorilor sunet la calitate peste medie. Ramâne de văzut în teste cât de bine se vor comporta în realitate.

ASUS Seria U Si UX

Pentru cei nerăbdători ambele serii sunt dotate cu funcţia ExpressGate care permite bootarea laptopului într-un sistem de operare care are la bază Linuxul în aproximativ 8 secunde. Aici poţi realiza cam toate activităţile de bază: navigare pe Internet, ascultat muzică, vizionare filme, trimis emailuri.

Noile laptop-uri vor fi disponibile din iunie in magazine, la preţuri care încep sub 1000 EURO, cu tot cu TVA.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News