ASUS a lansat VivoBook 14 (X405), un notebook cu design NanoEdge

17.08.2017
ASUS a lansat VivoBook 14 (X405), un notebook cu design NanoEdge

VivoBook 14 dispune de un ecran Full HD încadrat cu o ramă laterală de 7,8 mm, conferindu un raport ecran/corp de 78%. Designul NanoEdge a permis inginerilor ASUS să încorporeze un ecran cu diagonala de 14″ într-o ramă comparabilă ca dimensiuni cu cea a unui laptop de 13″.

Ecranul redă 100% din spectrul de culoare sRGB şi 72% din cel NTSC, iar unghiurile de vizualizare urcă până la 178°, permiţând o reprezentare fidelă a culorilor chiar şi atunci când privim ecranul din lateral.

Laptop recomandat activităţilor de zi cu zi, ASUS VivoBook are o greutate totală de 1,3 kg şi este oferit într-o carcasă cu profil de numai 18,75mm. VivoBook 14 este disponibil cu procesoare Intel Core de generaţia a 7-a şi până la 16GB memorie RAM DDR4. Acesta beneficiază, de asemenea, de Wi-Fi 802.11ac dual-band 2×2 pentru conexiuni rapide la Internet.

Designul suportă prezenţa a două unităţi de stocare (opţional), permiţând combinarea vitezelor ridicate ale SSD-ului (de până la 512GB) cu spaţiul generos al unui hard disk de 1TB. Utilizatorii pot instala aplicaţiile pe SSD pentru un răspuns rapid şi folosi hard disk-ul pentru stocarea filmelor, a colecţiilor de poze şi muzică.

Acumulatorul cu tehnologie Li-polymer este recomandat cu  o durată de viaţă de trei ori mai mare decât bateriile standard cilindrice litiu-ion. Tot pentru longevitate avem şi tehnologia ASUS Battery Health Charging, care prelungeşte durata de viaţă şi reduce posibilitatea de umflare a bateriei. Tehnologia de încărcare rapidă permite atingerea unei capacităţi de 60% în numai 49 de minute.

Portabilele ASUS VivoBook 14 (X405) vor fi disponibile în România la sfârşitul lunii august la preţuri ce pornesc de la 2899 lei (TVA inclusiv), în funcţie de configuraţie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult