ASUS ar putea lansa un rival Surface Pro care dublează ca și laptop de gaming

01.11.2021
ASUS ar putea lansa un rival Surface Pro care dublează ca și laptop de gaming

Pregătit ca un succesor pentru modelul ROG Flow X13, noul model Z13 va fi un laptop convertibil are dublează ca și PC de gaming, conectat la un GPU extern.

Lansat anul acesta, modelul ROG Flow X13 aparent a avut destul succes pentru a merita un succesor. Ilustrat cu o randare neoficială distribuită pe contul de Twitter al celebrului Evan Blass (@evleaks), ROG Flow Z13 pare inspirat mai degrabă din designul Surface Pro 8, decât cel al predecesorului X13.

Însă ambele generații vor avea în comun suportul pentru XG Mobile, accesoriul de tip eGPU propus de ASUS pasionaților de jocuri PC. Atașat prin intermediul unui conector cu design proprietar, dispozitivul prevăzut cu propria sursă de alimentare și sistem de răcire poate găzdui anumite modele de acceleratoare grafice, cum ar fi implementarea Nvidia GeForce GTX 1650 cu tehnologie Max-Q.

Noul convertibil ROG Flow Z13 ar putea fi dezvăluit împreună cu un alt portabil neconvențional. Numit ROG Zephyrus Duo 16, acesta vine cu un ecran secundar instalat lângă tastatura standard și ar putea fi adresat profesioniștilor creativi, care doresc să scrie și deseneze cu stylus-ul într-un spațiu dedicat.

Cel mai probabil, pregătite pentru expoziția CES 2022, noile portabile ASUS ar putea fi dezvăluite în luna ianuarie, împreună cu un nou set de căști ROG wireless.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult