ASUS Eee Pad Transformer Prime, lansat oficial în România

16.12.2011
ASUS Eee Pad Transformer Prime, lansat oficial în România

ASUS a lansat în România tableta Eee Pad Transformer Prime, cu ocazia conferinţei de presă organizate vineri, 16 decembrie 2011.

ASUS Eee Pad Transformer Prime

Prima tabletă din lume cu procesor NVIDIA Tegra 3 quad-core, disponibilă în versiuni de culoare gri ametist şi auriu şampanie, se alătură unei familii numeroase de produse Eee Pad, din care fac parte modele ca Asus Transformer, Slider şi Slate. Totodată, au ajuns în stoc pe piaţa românească şi modelul convertibil Transformer 3G, respectiv tableta Eee Pad Slate cu sistem de operare Windows.

ASUS Eee Pad Transformer Prime

O veste bună pentru cei care deţin deja tablete Asus cu sistem Android, este că pachetul de actualizare la sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich va fi disponibil pentru toată gama de tablete Android încă din prima zi după evenimentul de lansare oficial organizat de Google. Astfel, ASUS va fi primul brand premium care integrează Ice Cream Sandwich pe tabletele sale.

Cât despre Eee Pad Transformer Prime, noua tabletă cu Android ICS ajunge în magazinele din România la începutul anului viitor. Pentru un preţ aproximativ de 2799 lei (inclusiv TVA), primim la pachet şi staţia de andocare, prevăzută cu acumulator auxiliar, tastatură şi trackpad.

Parte dintr-o nouă categorie de tablete premium, Eee Pad Transformer Prime foloseşte o combinaţie între procesorul Tegra 3 quad-core, respectiv acceleratorul grafic GeForce cu 12 nuclee şi tehnologie vSMP, pentru a oferi o experienţă fluentă şi rapidă atunci când lucrăm cu mai multe aplicaţii în paralel, navigăm pe web, vizionăm filme Full HD sau încercăm cele mai noi jocuri.

ASUS Eee Pad Transformer Prime

Pe lângă performanţele multimedia superioare, Transformer Prime se mândreşte cu o carcasă metalică ultra-subţire de numai 8.3mm, sunet cu tehnologie ASUS SonicMaster şi cameră de 8MP cu auto-focus şi bliţ LED. Tableta promite o autonomie de până la 12 ore, sau 18 ore atunci când este combinată cu dock-ul mobil.

Ecranul cu IPS de pe tableta Eee Pad Transformer a fost upgradat de Transformer Prime la un model Super IPS+, cu luminozitate crescută pentru o lectură mai bună în condiţii de iluminare exterioară.

Camera foto de 1.2MP ne permite să comunicăm prin apeluri video cu prietenii, în timp ce camera principală de 8MP cu auto-focus şi bliţ LED promite poze de bună calitate, graţie folosirii unui obiectiv cu diafragmă F2.4 şi senzor CMOS iluminat din spate. Cu ajutorul camerei de 8MP, Transformer Prime are capacitatea de a filma în format Full HD 1080p.

ASUS Eee Pad Transformer

Printre aplicaţiile preinstalate se numără SuperNote şi Polaris Office – cu suport pentru vizualizarea şi editarea fişierelor Word, Excel şi PowerPoint (compatibil cu versiunile Microsoft Office 97-2007)

Transformer Prime este disponibil în variante cu 32GB şi 64GB spaţiu de stocare, împreună cu un slot pentru card micro SD, ieşire audio combo de 3.5mm şi un port micro HDMI.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News