ASUS lansează ROG Zephyrus, cel mai subţire laptop de gaming cu GTX 1080

31.05.2017
ASUS lansează ROG Zephyrus, cel mai subţire laptop de gaming cu GTX 1080

NVIDIA a promis laptop-uri cu performanţă ridicată mult mai subţiri odată cu dezvăluirea noului sistem Max-Q, iar ASUS este printre primele companii care anunţă un astfel de computer portabil. Noul laptop de gaming ultraportabil se numeşte ROG Zephyrus şi vine cu hardware la fel de puternic precum modelele din gama G752, însă cu dimensiuni şi greutate mult reduse. Partea cea mai bună este faptul că ASUS nu a făcut compromisuri la niciun capitol.

ROG Zephyrus este un laptop de gaming cu grosime de 16,9 mm, care va putea fi cărat în orice geantă obişnuită. Fiind un computer de dimensiuni reduse, acesta cântăreşte doar 2,2 kg (fără încărcător) şi vine echipat cu cele mai puternice componente disponibile pe piaţă. Vorbim astfel despre un procesor Intel Core i7-7700HQ (quad-core), un GPU NVIDIA GTX 1080 Max-Q, opţiuni de configurare de până la 24 GB memorie RAM şi stocare pe SSD de tip NVMe (PCIe) de la 256 la 1 TB.

În ciuda dimensiunilor reduse, ASUS a integrat în acest model un port Thunderbolt 3 Type-C, patru USB-uri 3.1 Type-A, un HDMI 2.0 şi un jack audio pentru căşti, alături de conectivitate wireless 802.11ac şi Bluetooth. Lipsesc cititorul de carduri SD şi o mufă Ethernet, însă acestea pot fi ataşate separate ca accesorii pe USB. Tastatura beneficiază de o cursă de 1,4 mm şi este retroiluminată cu LED-uri RGB.

Preţul lui ROG Zephyrus va porni de la 2.299 dolari pentru variant de bază GX501VS şi poate urca până la 2.699 dolari în variant GX501VI.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult