Asus M70 – primul laptop multimedia cu capacitate de 1 TB

19.06.2008
Asus M70 – primul laptop multimedia cu capacitate de 1 TB
Dotări

Dotări

Cei care urmăresc evoluţia portabilelor probabil că se întreabă sub ce formă se găsesc cei 1.000 GB în interiorul lui M70. Harddisk-urile de 1 TB sunt numai în format de 3.5” şi au 7200 RPM. Un astfel de dispozitiv nu se poate încorpora uşor într-un laptop, el afectând printre altele autonomia, nivelul de zgomot produs de portabil şi intensitatea vibraţiilor percepute de utilizator. Pe de altă parte, HDD-uri de 2.5” cu 500 GB , dar se pare că Asus a fost primul care a înghesuit două în M70.

Asus M70 – camera web rabatabilă

Modelul testat de noi, M70Sa, a fost animat de unul din cele mai puternice procesoare oferit de Asus pentru acest portabil, şi anume Intel Core 2 Duo T9300 la 2.5 GHz cu 6 MB level 2 cache. Memoria RAM montată a fost de 4 GB, însă sistemul de operare Windows Vista Premium nu rula pe 64 de biţi, astfel încât erau recunoscuţi doar 3 GB. Chipsetul în jurul căruia a fost construită placa de bază este Intel PM965 Express. Placa video separată face parte din ultima generaţie de la ATI. Este vorba de Mobility Radeon HD 3650 care dispune de o cantitate impresionantă de 1 GB de memorie RAM.

Asus M70 – touchpad-ul cu funcţii multimedia

Încadrarea lui Asus M70 în segmentul laptop-urilor multimedia este evidentă atunci când ne uităm la o serie întreagă de dotări. Începem cu ecranul care dispune de o rezoluţie de 1920×1200, numai bună pentru redarea filmelor în format 1080p. Şi pentru a face această ultimă sarcină mai uşoară, unitatea optică poate citi discuri Blu-ray. Partea legată de sunet este de asemenea bine pusă la punct. Difuzoarele menţionate mai înainte erau doar cele vizibile, laptop-ul fiind dotat cu alte două în partea din faţă, dar care sunt îndreptate în jos, şi un subwoofer pe faţa inferioară. Chipsetul de sunet HD de la Intel poate reda sunet pe 5.1 canale prin intermediul celor 3 mufe jack sau una din ele poate fi folosită ca şi ieşire digitală. Mai mult, sunetul poate fi redirecţionat prin mufa HDMI plasată pe latura din spate a laptop-ului. Nu uităm să menţionăm şi de suportul Dolby Home Theater oferit de placa de sunet.

Asus M70 – conectorii video din partea din spate

Sistemul de operare poate fi folosit în modul Media Center, în pachet fiind inclusă o telecomandă şi un receiver infraroşu. Modelul testat de noi avea încorporat un tuner TV hibrid, pentru el fiind oferite o antenă digitală şi un adaptor pentru antena analogică. Alte modele pot fi dotate doar cu tuner analog. Placa de reţea wireless vine de la Intel şi este modelul de top 4965AGN cu suport pentru standardul în curs de ratificare 802.11n. Unitatea optică de la Matshita citeşte discuri Blu-ray cu viteza de 2x şi poate fi folosită pentru inscripţionarea CD/DVD-urilor.

Vom trece în revistă pe scurt conectorii cu care este dotat Asus M70. Cele 4 porturi USB sunt plasate câte două pe latura stângă şi dreptă. Alături de unitatea optică, pe laterala stângă se mai află un cititor de card-uri 8-în-1, un port Firewire şi conectorul pentru antenă al tunerului TV. În spate se găsesc mufele plăcii de reţea şi modemului, ieşirile video VGA şi HDMI, un conector e-SATA şi o mufă specială pentru intrare video. Pentru aceasta din urmă este oferit în pachet un adaptor cu conectori Compozit şi S-Video. Pe laterala dreaptă au fost plasate mufele audio, comutatorul pentru placa de reţea wireless şi un slot Express Card. În pachet este oferit un mouse portabil cu fir Logitech V100.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News