Asus prezintă ZenBook Pro Duo, un laptop extravagant cu două ecrane 4K

27.05.2019
Asus prezintă ZenBook Pro Duo, un laptop extravagant cu două ecrane 4K

Prezent şi la ediţia Computex de anul acesta, Asus încearcă să reinventeze formatul de laptop tradiţional, atingând diverse aspecte care ţin de folosirea tastaturii, a touchpad-ului şi limitările ecranului.

Mutând tastatura ceva mai jos şi relocând touchpad-ul în locul grupului de taste numerice, ZenBook Pro Duo reuşeşte să dea o utilitate deosebită spaţiului de sub ecran, adăugând un al doilea ecran OLED multifuncţional.

Cel puţin pe orizontală, ecranul IPS secundar păstrează rezoluţia 4K a spaţiului de lucru principal, oferind profesioniştilor creativi un spaţiu foarte util pentru acomodarea instrumentelor des folosite, plasarea de notiţe sau scurtături pentru aplicaţiile des folosite. La partea de sus, găsim un ecran OLED de 15”, care ar trebui să mulţumească şi cei mai exigenţi utilizatori, tehnologia OLED oferind contrast excelent şi reproducere fidelă a nuanţelor de culoare. Deşi nu este ideal pentru productivitate, formatul 16:9 şi rezoluţia UHD 4K sunt numai bune pentru vizionarea de fil,me.

Tastatura iluminată este mai degrabă înghesuită, însă touchpad-ul plasat în dreapta este o bună alternativă pentru clasicul mouse.

Performanţele oferite de procesorul Core i9 octa-core nu ar trebui să pună probleme, mai ales că accelerarea grafică este lăsată în seama unei plăci video dedicate, din seria GeForce RTX 2060.

Pe carcasa lui ZenBook Pro Duo găsim două porturi USB de mărime normală, port Thunderbolt 3, ieşire pentru căşti şi ieşire HDMI. Portabilul include webcam şi o reţea de patru microfoane cu funcţie de anulare a zgomotului de fundal, optimizată pentru folosirea asistentului Alexa sau Cortana.

Cu o construcţie mai degrabă complicată, ZenBook Pro Duo ajunge la greutatea de 2.5Kg, nefiind tocmai ideal pentru folosirea în deplasări. Capabilităţile pentru gaming şi bagajul deosebit de facilităţi îl recomandă drept laptop pentru acasă, adresat celor care vor să încerce ceva nou.

Pentru cei cu buget mai puţin permisiv, Asus oferă şi un model de 14” numit ZenBook Duo, care oferă aceeaşi configuraţie cu două ecrane, schimbând rezoluţia din 4K în Full HD şi procesorul la un model Intel din gama inferioară. Ambele portabile vor fi disponibile pentru comandă spre finalul acestei veri.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult