ASUS promite un laptop de gaming cu ecran de 24” şi placă video GTX Titan X

23.05.2016
ASUS promite un laptop de gaming cu ecran de 24” şi placă video GTX Titan X

Seria de laptopuri ROG (Republic of Gamers) este pe cale să primească un nou membru, descris într-o primă serie de imagini teaser ca reprezentând „un salt semnificativ” de performanţă comparat laptopurilor pentru jocuri existente pe piaţă.

Potrivit descrierii făcute pe blogul companiei, laptopul aflat deocamdată în stadiu de prototip va rivaliza în termeni de performanţă şi capabilităţi pentru overclocking „chiar şi PC-urile desktop pentru gaming”.

Aparent, portabilul ASUS echipat cu o placă video Nvidia din seria Titan X poate obţine în benchmark-ul 3DMark 11 un punctaj comparabil unui PC desktop echipat cu acelaşi model de placă video, fără a recurge la forţarea echipamentului prin procedeul de overclocking. O posibilă explicaţie ar putea fi că scorul P20811 puncte vizibil într-o captură de ecran reflectă de fapt performanţa unei plăci video GeForce GTX 1080M, mai bine adaptată pentru funcţionarea în carcasa unui laptop decât modelul Titan X pentru desktop, rămas deja cu o generaţie în urmă.

Cat despre utilitatea unui laptop de 24”, trebuie spus că în cazul de faţă avem de-a face cu un design concept, creat probabil pentru a testa limita superioară a ceea ce poate fi considerat sistem portabil. Intrând mai degrabă la categoria transportabil, noul laptop ASUS va fi probabil bine primit pe biroul unui gamer pretenţios şi cu buget pe măsură.

Vezi şi ASUS ROG Swift PG348Q: monitor ultra-wide de gaming disponibil în România

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult