ASUS ROG Swift PG348Q: monitor ultra-wide de gaming disponibil în România

04.03.2016
ASUS ROG Swift PG348Q: monitor ultra-wide de gaming disponibil în România

ASUS a anunţat disponibilitatea în România a noului monitor de gaming ROG Swift PG348Q. Acesta este primul monitor curbat realizat de companie şi totodată primul monitor ultra-wide din gama ROG (Republic of Gamers). Acesta oferă performanţă de top pentru gamerii exigenţi, însă totodată vine cu un preţ pe măsură, accesibil doar celor care investesc bani serioşi în această pasiune.

ASUS ROG Swift PG348Q

Seria de monitoare ROG Swift a fost încă de la lansare vârful de gamă pentru segmentul „gaming” de la ASUS, oferind rezoluţie înaltă, frecvenţă înaltă şi diagonale de 27”. PG348Q marchează însă un nou record de performanţă pentru această serie, ridicând diagonala la 34” şi rezoluţia la 3440 x 1440 pixeli. Deşi frecvenţa de afişare a imaginilor nu este la fel de înaltă ca cea a modelelor precedente (120 Hz sau 144 Hz), pentru un monitor ultra-wide, 100 Hz este o valoare foarte înaltă, greu de egalat de alte produse concurente. Totodată, pentru a evita artefactele de imagine în jocuri în care framerate-ul variază, noul ROG Swift PG348Q dispune de tehnologia G-Sync de la NVIDIA, pentru a asigura timp re răspuns minim în orice situaţie.

Pentru a ridica frecvenţa monitorului la 100 Hz, asus a inclus un buton „Turbo” dedicat acestei funcţii, iar gamerii se vor bucura să afle că toate tehnologiile prezente pe modelele ROG Swift precedente, au fost incluse şi în noul model. Este vorba despre posibilitatea de a desena o ţintă în centrul ecranului, pentru a ajuta în shootere, afişarea numărului de cadre afişate în fiecare secundă, eliminând nevoia unui sofware dedicat, cât şi profilele de culoare GameVisual, cu setări dedicate pentru mai multe genuri de jocuri şi situaţii de utilizare: FPS; RTS/RPG, Racing, Cinema, Scenery şi sRGB.

Monitorul stă pe un picior cu pivot, care poate ridica sau coborî monitorul în funcţie de nevoie, poate înclina monitorul pe verticală şi poate chiar ascunde firele de la tastatură şi mouse pentru o organizare mai bună a biroului. Sub picior este proiectat logo-ul ROG cu LED-uri roşii, funcţie care poate fi oprită la comandă.

În România, ASUS ROG Swift PG348Q se va găsi în magazinele de specialitate începând cu a doua jumătate a lunii martie la un preţ recomandat de 5990 lei. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult