Asus ROG Mothership este interpretarea pentru gameri a tabletelor Microsoft Surface

08.01.2019
Asus ROG Mothership este interpretarea pentru gameri a tabletelor Microsoft Surface

Cu siguranţă, suportul pentru jocuri PC şi performanţa la nivelul unui desktop high-end nu intră pe lista aşteptărilor unui utilizator de tablete sau ultrabook. Dar asta nu însemnă că dezvoltarea unui produs care să întrunească aceste cerinţe este imposibilă.

Ca să fim cinstiţi, Asus ROG Mothership este departe de a avea supleţea unei tablete Surface, însă preia multe din trăsăturile gadgetului Microsoft, cum ar fi aripioara retractabilă folosită pentru sprijinirea ecranului şi tastatura pliabilă care poate fi detaşată. Dispozitivul prevăzut cu ecran de 17.3” prezintă însă şi mai multe caracteristici specifice portabilelor ASUS ROG, cum ar fi un panou LCD Full HD cu rată de refresh la 144Hz şi tehnologie G-SYNC, difuzoare puternice şi un sistem de răcire performant.

Designul exterior are ca sursă de inspiraţie filmele SF, carcasa prevăzută cu iluminare RGB şi finisaje în relief amintind de o navă spaţială. La interior, găsim o configuraţie Intel motorizată de procesorul Core i9-8950HK, ajutat cu 64GB memorie RAM DDR4. Însă piesa de rezistenţă este acceleratorul Nvidia RTX 2080, capabil să redea jocurile actuale folosind setări de calitate maximă. Sistemul de operare şi colecţia de jocuri sunt găzduite pe o configuraţie RAID 0 alcătuită din SSD-uri cu interfaţă NVMe, capacitatea şi tipul acestora fiind decisă pe baza bugetului disponibil. Toate acestea sunt susţinute cu ajutorul a două adaptoare AC externe, fiecare putând furniza o putere de până la 280W.

Lista dotărilor este completată cu un port USB-C compatibil Thunderbolt 3, port USB C standard, patru conectori USB de mărime normală, conector HDMI, Ethernet şi card reader SD.

Cei care speră să se joace în deplasare cu Asus ROG Mothership vor avea de transportat un PC cântărind 4.7 Kg, la care se adaugă greutatea celor două adaptoare AC şi tastaturadetaşabilă.

Asus ROG Mothership va putea fi comandat înainte de jumătatea acestui an. Din păcate, detaliile exacte ale configuraţiei şi preţul la vânzare nu au fost dezvăluite.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult