Cele mai tari procesoare Intel într-un nou brand de computere performante: ThinkStation

11.01.2008
Cele mai tari procesoare Intel într-un nou brand de computere performante: ThinkStation

După cinci ani de zile, producătorul de computere Lenovo lansează un nou brand de computere: ThinkStation. Primele modele din această gamă sunt ThinkStation S10 şi D10 bazate pe cele mai puternice procesoare Intel, anume Quad Core Xeon 5400 (lansat recent) şi respectiv Core 2 Extreme QX9650 realizate pe noua tehnologie de 45 nm (performanţe mai bune, consum mai redus).

Lenovo ThinkStation Ambele vin cu cele mai tari plăci video NVIDIA, porturi frontale iluminate, interfaţă de conectare la reţea dual Gigabit Ethernet şi au mânere detaşabile montate pe partea superioară ce facilitează mutarea/transportul acestora. Evident, sunt destinate profesioniştilor ce lucrează cu cele mai solicitante aplicaţii grafice (inginerie asistate pe computer, creearea de conţinut digital, etc.), iar prima care se va desfăta cu puterea de calcul a computerelor din gama ThinkStation e echipa de Formula 1 AT&T Williams cu care Lenovo a semnat de altfel un parteneriat de colaborare. Deşi foarte puternice, workstation-urile S10 şi D10 sunt la fel de silenţioase şi reci ca un desktop Lenovo obişnuit şi corespund standardului EnergyStar 4.0 având surse de alimentare extrem de fiabile (80% eficienţă).

S10 poate fi achiziţionat din această lună cu preţul de pornire de 1.840 USD, iar ThinkStation D10 va fi disponibil în România abia din februarie (preţ nespecificat). Pot fi configurate după nevoile utilizatorilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News