Dell Inspiron 7000: laptop-uri convertibile performante pe toată plaja de dimensiuni

31.05.2016
Dell Inspiron 7000: laptop-uri convertibile performante pe toată plaja de dimensiuni

Dell a prezentat noile laptop-uri Inspiron 7000 în cadrul Computex. Acestea sunt computere 2-in-1, cu posibilitate de a rabata display-ul la 360 de grade, fiind echipate cu touchscreen pentru a putea fi folosit în mod tabletă. Acestea vin în variante cu display de 13, 15 sau 17” în diagonală şi par a fi orientat către utilizatorii pretenţioşi, care îşi doresc performanţă şi design de top.

În general, laptop-urile convertibile vin cu display-uri mai mici, variantele cele mai mari fiind lipsite de astfel de balamale. Compania a ales însă să ofere această funcţionalitate chiar şi pe cel cu display de 17”, fiind recomandată utilziarea sa doar prin atingere atunci când este complet rabatat sau când este sprijinit în modul „tent”. Display-uri foloseşte un panou Full HD, iar configuraţiile vin cu procesoare Intel Core pe arhitectură Skylake, maximum 16 GB memorie RAM şi câteva port-uri de conectivitate. Dell oferă pentru Inspiron 17 7000 opţiuni cu stocare pe HDD sau SSD şi cameră cu infraroşu compatibilă cu Windows Hello.

La capitolul conectivitate, laptop-ul oferă un port USB 3.0, o mufă Ethernet şi un port USB Type-C. Acesta poate găzdui accesoriul Dell Power, o baterie externă care poate extinde durata de utilizare cu până la cinci ore, sau un adaptor care adaugă ieşiri HDMI sau VGA.

Toate cele trei variante de Inspiron 7000, de 13, 15 şi 17”, vor fi lansate pe 2 iunie în toată lumea, preţul lor pornind de la 749 de dolari pentru varianta de bază cu display-ul cel mai mic. 

Citeşte şi Dell a lansat noile laptop-uri XPS cu procesoare Skylake şi ramă InfinityEdge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult