Dell XPS 13: laptop-ul ideal pentru productivitate și relaxare

13.01.2021
Dell XPS 13: laptop-ul ideal pentru productivitate și relaxare

Seria de laptop-uri Dell XPS este una dintre cele mai performante și versatile de pe piață, fiind dedicată unei plaje largi de clienți. Fie că vorbim despre cei care au nevoie de un computer performant pentru munca de birou, sau în regim „work from home”, sau că vorbim despre creatori de conținut și chiar clienți din domeniul business, modelele XPS satisfac toate nevoile acestora.

Modelul Dell XPS 13, în special, este unul dintre cele mai apreciate laptop-uri din ultimii câțiva ani, fiind premiat inclusiv cu titlul de „Best of Show” în cadrul CES și altor târguri de tehnologie. Fiecare model în parte a fost apreciat, iar varianta din prezent reușește să fie cea mai performantă din categoria sa, beneficiind de multe avantaje software și hardware inovative.

Vorbim în primul rând despre un computer portabil adaptat nevoilor din prezent. Acesta este echipat cu software-ul Dell Mobile Connect, care este compatibil atât cu iOS, cât și cu Android. Astfel, poți prin intermediul lui XPS 13 să duci multitasking-ul la un nivel superior, putând folosi multe dintre funcțiile telefonului direct pe laptop, putând realiza astfel anumite lucruri mai repede și mai ușor de organizat. Poți răspunde la telefon direct de pe computer și poți trimite mesaje fără să îți întrerupi ritmul de lucru.

Și pentru că mulți dintre utilizatorii XPS 13 au nevoie să semneze documente, să deseneze sau să facă unele activități mai rapid, Dell permite și conectarea unui stylus pentru a fi folosit pe ecranul tactil. Este vorba despre modelul Dell Premium Active Pen 579x, care ar trebui să îi ajute chiar și pe creatorii de conținut să editeze fotografii sau să își organizeze mai bine fișierele de lucru.

Și tot pentru creatorii de conținut dar și pentru cei care consumă mult conținut multimedia, capabilitățile Dell Cinema vor fi cu siguranță apreciate. De exemplu, tehnologia CinemaColor oferă patru moduri de utilizare, în funcție de activitatea pe care o desfășori, permite afișarea de conținut HDR compatibil cu standardul DolbyVision (pe anumite modele compatibile) pentru afișarea unei game de culori cât mai naturale. CinemaSound protejează redarea sunetului de distorsiuni, în timp ce tehnologia Waves Nx asigură o spațiere corectă pentru sunet surround. Nu în ultimul rând, Dell integrează pe XPS 13 și tehnologia CinemaStream, care oferă prioritate fluxurilor de conținut video prin streaming de pe serviciile populare, scăzând astfel cu până la 10 ori riscul de buffering, chiar și pe conexiuni cu viteze mai mici.

Configurațiile din prezent pentru modelele Dell XPS 13 includ procesoare Intel Core din generația 11 (i3, i5 și i7), până la 32 GB memorie RAM și SSD-uri rapide pe M.2 cu până la 2 TB stocare. Toate acestea sunt găzduite într-un computer cu greutate de numai 1,2 kg și grosime de numai 1,5 cm.

Desigur, fiecare model Dell XPS este echipat cu sistemul de operare Windows 10 Home de la Microsoft. Iar odată cu acest sistem de operare, pe lângă compatibilitatea cu toate aplicațiile și serviciile necesare domeniilor de business, office sau din domeniul creativ, există și avantajul unor capabilități exclusive. Precum Windows Hello, care permite autentificarea prin intermediul amprentei sau recunoașterii faciale sau comenzile vocale prin intermediul asistentului vocal Cortana. Acestea sunt pre-instalate și asigură un plus de securitate și ușurință în utilizare.

Nu în ultimul rând, computerele Dell XPS sunt foarte prietenoase cu mediul. Acestea au fost premiate la CES 2018 cu premiul pentru inovație. 25% din materialele ambalajului este plastic reciclat care a fost colectat din ocean, iar restul din alte materiale plastice reciclate. De asemenea, XPS 13 2-in-1 este certificat Energy Star pentru consum redus de energie, în timp ce niciun model XPS nu integrează materiale toxice precum cadmiu, plumb, mercur, BFR sau PVC. Desigur, o mare parte din componente sunt reciclabile, până la 90% din componente putând fi refolosite la finalul „vieții” fiecărui dispozitiv.

Articolul face parte din campania „XPS – Best in Show” susținută de Dell.

XPS a fost catalogat în cadrul CES 2020 drept „Best in Show” – cel mai bun laptop de 13’’ în categoria sa. XPS susține performanța, provocarea status quo-ului și depășirea limitelor, pentru a livra cea mai bună calitate în afaceri, dar și în viața de zi cu zi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult