Gama de sisteme ultrabook Samsung Series 9 primeşte o nouă adiţie

26.03.2013
Gama de sisteme ultrabook Samsung Series 9 primeşte o nouă adiţie

Puţin câte puţin, ecranele Full HD ajung la statutul de dotare standard chiar şi pentru portabile din clasa compactă, cum este şi acest model de 13.3 inch din gama Samsung Series 9.

Gama de sisteme ultrabook Samsung Series 9 primeşte o nouă adiţie

Introduse în urmă cu 9 luni, laptopurile Samsung Series 9 au impresionat prin aspect şi supleţea construcţiei, chiar dacă unele detalii tehnice nu erau încă la nivelul competiţiei. Încercând să recupereze terenul pierdut, Samsung a actualizat laptopurile Series 9 cu un model de 13.3 inch echipat cu ecran Full HD.

Ecranul LED cu tehnologie „SuperBright” promite luminozitate cu 50% mai bună decât este posibil cu alte modele competitoare, dar nu dispune de interfaţă touch. Omisiunea i-ar putea dezamăgi pe unii dintre fanii sistemului Windows 8 şi pune în avantaj modelele competitoare care includ această dotare.

Din fericire adăugarea ecranului Full HD nu pare să fi modificat dimensiunile şi greutatea carcasei. Noul model Samsung Series 9 cu ecran de 13.3 inch măsoară puţin peste 1 cm grosime şi cântăreşte doar 1.16 kg. Cu toate acestea ne este pusă la dispoziţie o configuraţie performantă, cu procesor Intel Core i7 (Ivy Bridge) şi 4 GB memorie RAM, respectiv 256 GB spaţiu de stocare asigurat cu un dispozitiv SSD.

Acumulatorul instalat în carcasa cu finisaje premium şi un design specific produselor destinate pentru mediul de afaceri ar trebui să ofere până la 8 ore autonomie, potrivit estimărilor Samsung. Totuşi, experienţa obţinută cu modelul anterior, diferit doar prin folosirea unui ecran cu rezoluţie 1600 x 900 pixeli, ne arată că autonomia reală va depăşi cu greu pragul de 7 ore în regim office, sau mai puţin la vizionarea de filme şi navigare web.

Gândit să concureze cu sisteme ultrabook premium, cum este modelul Lenovo ThinkPad X1 Carbon, noul portabil Samsung Series 9 cu ecran de 13.3 inch ţinteşte din păcate către un domeniu de preţuri în general inaccesibil petru utilizatori obişnuiţi, din afara mediului de afaceri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult