Lenovo ThinkPad X1 Carbon – ultrabook profesional de 14”

16.05.2012
Lenovo ThinkPad X1 Carbon - ultrabook profesional de 14”

De obicei, pentru laptopurile profesionale sau business nu se fac compromisuri. Utilizatorul este interesat mai mult de facilităţile de top decât de grosime sau greutate. Lenovo reuşeşte însă să uimească utilizatorii cu noul ultrabook ThinkPad X1 Carbon. Modelul ThinkPad X1 testat de noi anul trecut avea o diagonală de 13.3”. Ultrabook-ul de faţă oferă un ecran de 14” cu o rezoluţie de 1600×900, margini înguste şi o luminozitate peste medie. Filtrul extern este evident mat.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon - ultrabook de 14"

Aşa cum era de aşteptat, denumirea ThinkPad X1 Carbon face referire la cel mai folosit material pentru construcţia carcasei. Fibra de carbon de la exterior este susţinută de un schelet din magneziu la interior. Laptopul are o grosime de 18 mm în cel mai gros punct şi cântăreşte 1,36 kg. Tastatura a fost iluminată, iar utilizatorul are la dispoziţie două porturi USB, unul miniDP şi un slot pentru carduri SD. Nu putea lipsi nici cititorul de amprente.

ThinkPad X1 Carbon - tastatură iluminată

Lenovo ThinkPad X1 Carbon va fi motorizat de procesoarele ULV din seria Ivy Bridge. Bateria integrată are facilitatea Rapid Charge pe care am întâlnit-o şi la X1. Ea se încarcă la 80% în doar 30 minute. Lenovo nu a menţionat preţul portabilului, însă a precizat că ThinkPad X1 Carbon va fi disponibil pe piaţă în două luni.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon - carcasă din fibră de carbon

Urmărește Go4IT.ro pe Google News