Go Wireless Charging Kit este un sistem de încărcare wireless pentru laptopuri

24.06.2021
Go Wireless Charging Kit este un sistem de încărcare wireless pentru laptopuri

Denumit Go Wireless Charging Kit, noul gadget creat de Lenovo stă pe masa de birou și-ți încarcă laptopul chiar în timp ce lucrezi, fără grija cablului de alimentare.

Dispozitivul poate fi folosit cu o selecție deocamdată restrânsă de laptopuri care includ tehnologia Power by Contact, o alternativă mai puțin răspândită la standardul Qi, dezvoltată de Energy Square. Principalul element al kit-ului de alimentare este suportul de încărcare cu grosime de 3.22 mm, menit să aducă laptopurile ultraportabile într-o poziție ceva mai comodă pentru tastare, înălțând partea din spate a tastaturii. Ascuns priviriI, adaptorul AC se conectează prin interfață USB-C direct la pad-ul wireless.

Lenovo Go Wireless Charging Kit este intenționat pentru încărcarea laptopurilor cu format de 13 inch și 14 inch, fără interfață touch. Compatibil cu sisteme Windows și Mac, accesoriul poate livra puteri de până la 65W, în condițiile unei eficiențe de 93 a transferului de energie. Eficiența relativ mare ar trebui să se reflecte și într-un aport minim de căldură reziduală.

Lenovo Go Wireless Charging Kit

Încărcarea wireless pe laptopuri este destul de rar întâlnită, rivalul Dell lansând „cel mai rapid sistem de încărcare wireless 2-în-1 din lume”, modelul Latitude 7285 , în 2017. Între timp și Intel a depus unele eforturi pentru includerea standardului de încărcare a prin rezonanță magnetică, Rezence, în designul de referință creat pentru viitoarele generații de laptopuri. Din păcate, inițiativa nu-a concretizat prin lansarea unor produse comerciale.

Lenovo va livra setul de încărcare fără fir Go începând cu luna octombrie, pentru 139,99 USD.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult