Google pregăteşte laptopul ultraportabil Pixel 3 şi sistemul de operare Andromeda

27.09.2016
Google pregăteşte laptopul ultraportabil Pixel 3 şi sistemul de operare Andromeda

Seria de dispozitive Pixel de la Google va creşte în curând cu doi noi membri, smartphone-urile Pixel şi Pixel XL, însă anul viitor ar putea primi un nou laptop ultraportabil sub sigla Google, echipat cu un sistem de operare nou, rezultat din integrarea funcţiilor Chrome OS în Android. Computerul poartă momentan numele de cod „Bison”, în timp ce noul sistem de operare este menţionat drept „Andromeda”.

Conform Android Police, o publicaţie care a dezvăluit în trecut informaţii despre dispozitivele Sailfish şi Marlin, Google va lansa în cel de-al treilea trimestru al anului 2017 un nou laptop premium sub numele Pixel 3. Acesta va integra componente mid-range într-o construcţie premium, însă configuraţia acestuia ar putea fi schimbată înainte de anunţul oficial.

Se pare că Pixel 3 ar putea intra în concurenţă cu dispozitive precum Macbook-ul de la Apple, cu Zenbook 3 de la ASUS şi cu Yoga 3 de la Lenovo. Acesta ar putea fi livrat în două configuraţii, cu procesor Intel Core m3, 32 GB spaţiu de stocare şi 8 GB memorie RAM, sau Core i5, 128 GB spaţiu de stocare şi 16 GB memorie RAM. Ambele modele vor include cititoare de amprentă, două port-uri USB Type-C, jack de căşti şi suport pentru stylus.

Se pare că va exista un „mod tabletă”, ceea ce sugerează ca avem de a face cu un dispozitiv convertibil, sau cu o tabletă cu tastatură de dimensiuni normale, asemeni Surfacebook. Că tot veni vorba despre tastatură, informaţiile disponibile sugerează că aceata va fi retroiluminată, trackpad-ul va oferi feedback haptic, iar întregul profil al computerului va fi de 10mm, în ciuda faptului că va oferi 10 ore de autonomie la o singură încărcare.

Detaliile despre sistemul de operare Andromeda sunt momentan limitate, însă este sugerat faptul că va fi mai degrabă un Android cu capabilităţi noi, decât un Chrome OS îmbunătăţit. Având în vedere că acum putem rula aplicaţii de Android pe sistemul de operare desktop de la Google, probabil că majoritatea aplicaţiilor de smartphone şi tabletă vor rula şi pe Pixel 3.

Având în vedere că data de lansare este atât de departe, probabil că nu vom auzi prea multe despre Pixel 3 sau noul sistem de operare înainte de Google I/O 2017, care va avea loc în primăvară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult