GoPro include funcție live streaming direct pe camera video

30.08.2020
GoPro include funcție live streaming direct pe camera video

Succesul Twitch, și alte platforme de video streaming, nu au trecut neobservate de companiile care produc dispozitivele deseori folosite pentru filmare, GoPro anunțând propriul serviciu de funcție live streaming, compatibil cu camerele video din portofoliu.

Compania a anunțat și o actualizare pentru aplicația pentru PC-uri Windows, care adaugă funcționalitatea recent anunțată pentru sisteme Mac.

Opțiuni suplimentare pentru fanii GoPro care vor să facă live streaming

Noul serviciu de live streaming este suportat cu trei camere video de generație recentă – Hero 8 Black, Hero 7 Black și modelul Max. Detaliile exacte, privind modul în care serviciul de streaming va funcționa abia urmează să fie comunicate, compania menționând doar un nivel de calitate ridicat și mod de folosire ”simplificat”.

Astfel, sesiunile livestream vor putea fi distribuite prietenilor și urmăritorilor trimițând direct link-ul pentru conectare. Singura condiție pentru autori este deținerea unui abonament GoPro Plus, în valoare de 5 dolari/lună. Acesta oferă mai multe beneficii, cum ar fi stocare nelimitată în spațiul cloud pentru încărcarea clipurilor la calitate originală, respectiv tarife preferențiale la alte servicii și accesorii GoPro.

Desigur, cei care nu vor să cheltuiască nimic în plus pentru sesiunile de live streaming vor putea în continuare să transmită conținut filmat cu dispozitivele GoPro folosind YouTube și Twitch, noua alternativă venind doar să completeze opțiunile disponibile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult