GPD Win 2, laptopul de gaming care încape în buzunar, are preţ oficial şi dată de lansare

15.01.2018
GPD Win 2, laptopul de gaming care încape în buzunar, are preţ oficial şi dată de lansare

Lansat anul trecut în versiune cu procesor Atom, portabilul de mărimea unei console Nintendo 3DS face trecerea la platforma Intel Core, putând rula inclusiv jocuri pretenţioase ca GTA V.

Livrat cu sistemul de operare Windows 10, GPD Win 2 este motorizat de un procesor Core m3-7Y30, prevăzut cu accelerator HD Graphics 615 şi ajutat cu 8GB memorie RAM. Deşi nu se compară cu puterea unui accelerator grafic dedicat, cu nucleu NVIDIA sau AMD, soluţia de grafică integrată inclusă cu procesorul Intel ar putea rula destule jocuri în condiţii acceptabile de performanţă, mai ales că ecranul de 6” foloseşte doar rezoluţie 720p.

Compensând pentru consumul de energie mărit al procesorului Core m3, producătorul asiatic GPD aproape că a dublat capacitatea acumulatorului, cele două celule Li-ion furnizând 4900mAh.

Puţin mai greu şi voluminos decât modelul anterior, GPD Win 2 integrează un gamepad cu funcţie de vibraţii, alăturat unei versiuni miniaturizate a tastaturii standard pentru PC-uri Windows, din care lipseşte doar grupul de taste numerice.

Potrivit datelor furnizate chiar de producător, Win 2 poate rula jocul Grand Theft Auto V la o viteză de 38 cadre pe secundă, folosind setări de calitate maximă. Similar, jocurile Overwatch şi Skyrim ar rula cu o medie de 50-70 fps.

La fel ca un PC cu sistem Windows 10, GPD Win 2 poate fi folosit pentru a accesa colecţia de jocuri din contul de Steam, sau alte platforme similare.

Finanţat în cadrul unei campanii Indiegogo, laptopul GPD Win 2 poate fi obţinut la precomandă contra sumei de 649 dolari, cu 250 dolari mai mult decât modelul lansat anul trecut. Programat pentru lansare în luna mai 2018, GPD Win 2 va avea în cele din urmă un preţ oficial de 899 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult