Greenpeace critică cu jumătate de gură Apple MacBook Air

Greenpeace critică cu jumătate de gură Apple MacBook Air

Spre deosebire de ediţia de anul trecut a Macworld Expo, când membrii Greenpeace au protestat în faţa clădiri în care avea loc expoziţia organizată de Apple, anul acesta organizaţia ecologistă a renunţat la manifestaţii şi a preferat să vadă reacţia companiei americane la criticile aduse.

Când a prezentat noul MacBook Air, Steve Jobs a punctat anumite aspecte legate de grija pe care Apple o poartă mediului înconjurător. Boss-ul Apple s-a referit în special la carcasa de aluminiu complet reciclabilă a notebook-ului dar a avut în vedere şi faptul că MacBook Air nu include diverse alte substanţe considerate nocive pentru sănătatea oamenilor şi mediul înconjurător.

Răspunsul din partea Greenpeace nu a întârziat să apară. Rick Hind, unul din liderii organizaţiei a spus că Apple a făcut într-adevăr un pas înainte, dar că se putea şi mai bine. Că MacBook Air are mai puţin PVC toxic dar că ar fi trebuit să nu aibă deloc.

Acum aş putea să îi înţeleg şi pe fanii Apple care sunt supăraţi că toată lumea îşi permite să critice MacBook Air. Dar parcă mi-e mai dragă logica.

MacBook Air

Urmărește Go4IT.ro pe Google News