HP a anunţat Spectre 13 Ultrabook şi Spectre 13 X2

19.09.2013
HP a anunţat Spectre 13 Ultrabook şi Spectre 13 X2

HP se pregăteşte pentru sezonul sărbătorilor şi a anunţat astăzi apariţia a două noi Ultrabook-uri în cadrul liniei sale Spectre. Ambele oferă un ecran cu o diagonală de 13,3” şi un design nou, însă modelul X2 este de fapt un model convertibil cu tastatură detaşabilă care se laudă totodată că este şi prima tabletă Haswell cu răcire pasivă.

Spectre 13 Ultrabook este urmaşul modelelor Spectre XT şi Spectre XT Touchsmart, însă compania nu a mai făcut compromisuri de construcţie şi a ales o carcasă monobloc fabricată din aluminiu, acelaşi material fiind folosit şi pentru capacul ecranului şi balamale.

Noul Ultrabook HP oferă un ecran IPS cu o diagonală de 13,3”, utilizatorul putând alege între rezoluţia implicită Full HD şi un ecran superior cu rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli. Un detaliu interesant este apariţia unui touchpad foarte lat, produsul Synaptics oferind două zone tactile laterale care permit controlul zonelor speciale din cadrul interfeţei Windows 8, încercând astfel să elimine necesitatea atingerii ecranului sau a executării unor gesturi complicate pe touchpad.

Ultrabook-ul oferă o memorie RAM cu o capacitate de 8 GB, 128 sau 256 de stocare SSD şi are o grosime de numai 15 milimetri.

Spectre 13 X2 preia noul design al versiunii Ultrabook, însă este o tabletă cu tastatură detaşabilă cu baterie încorporată care merge pe urmele modelelor Transformer de la ASUS. Acest model va permite doar alegerea unor procesoare Core i3 şi Core i5, nu şi Core i7 precum în cazul Spectre 13 Ultrabook, însă răcirea va fi una de tip pasiv, eliminând astfel zgomotul dar limitând şi puterea de calcul. Si acesta oferă tot un ecran IPS de 13,3″, însă rezoluţia Full HD este singura disponibilă.

Hibridul oferă o memorie RAM cu o capacitate de 4GB, 128 GB de stocare SSD în tabletă şi un HDD de 500 GB în tastatură şi are o greutate de 2 kilograme, împărţită în mod egal între tabletă şi tastatură.

Ambele modele vor oferi două porturi USB 3.0, port HDMI, procesare audio Beats şi slot pentru carduri SD. Acestea vor fi disponibile undeva către sfârşitului anului, modelul Spectre 13 Ultrabook urmând să aibă un preţ care începe de la 999 de dolari, în timp ce convertibilul X2 va fi cu 100 de dolari mai scump.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News