HP anunţă Chromebook 11, un ultraportabil Chrome OS cu procesor Exynos 5 Dual şi ecran de 11″

08.10.2013
HP anunţă Chromebook 11, un ultraportabil Chrome OS cu procesor Exynos 5 Dual şi ecran de 11

Lansat acum doi ani, sistemul de operare Chrome OS nu prea a reuşit să convingă utilizatorii, chiar dacă Google şi-a mărit numărul de parteneri hardware, a experimentat cu soluţii ARM şi a lansat şi un model cu specificaţii şi design atrăgătoare. Chrome OS are în prezent o cotă de piaţă insignifiantă de circa 0,1 procente, însă Google şi partenerii săi nu se lasă descurajaţi.

HP şi Google au anunţat astăzi lansarea modelului Chromebook 11, un ultraportabil bazat pe o platformă hardware ARM cu o greutate redusă şi răcire pasivă. Carcasa din material plastic lucios este ranforsată de un schelet fabricat din aliaj de magneziu, HP alegând un design simplu care nu este întrerupt de grilele de aerisire sau de capetele şuruburilor.

La fel ca modelul anterior fabricat de Samsung, HP Chromebook 11 este bazat pe o soluţie Exynos 5250, care oferă un nucleu ARM Cortex-A15 dual-core care este tactat la 1,7 GHz şi un nucleu grafic ARM ARM Mali-T604. Configuraţia hardware include un ecran de 11” cu panou IPS şi rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, 2 GB de memorie RAM, 16 GB de stocare internă SSD, conectivitate wireless 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0 şi, în viitor, şi opţiunea pentru un modem de date 3G.

HP Chromebook 11 oferă o baterie internă care promite o autonomie de 6 ore, acesta încărcându-se prin intermediul unui port Micro USB şi scutind utilizatorul de grija unui încărcător separat. Restul dotărilor mai includ două porturi USB 2.0, webcam, ieşire video SlimPort şi un sistem audio care este ascuns sub tastatură.

Noul produs HP va avea un preţ de 279 de dolari, incluzând şi un abonament de 100 GB pentru Google Drive care este valabil doi ani. Ca de obicei, disponibilitatea acestuia va fi însă limitată la magazinele din Statele Unite şi Marea Britanie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News