HP demonstrează o tabletă cu ecran pliabil de 17”, convertibilă în laptop de 12.3”

14.09.2023
HP demonstrează o tabletă cu ecran pliabil de 17”, convertibilă în laptop de 12.3”

HP oferă un răspuns pentru Samsung, cu a sa tabletă Galaxy Tab S9 Ultra de 14.6”, demonstrând o tabletă cu ecran de 17”, pliabil. Bazat pe Windows 11, dispozitivul poate deveni oricând un laptop ultraportabil, atașând tastatura cu fixare magnetică de jumătatea semi-pliată a ecranului.

În timp ce substituirea Android cu Windows ar putea fi considerată un dezavantaj pentru amatorii de filme și divertisment, clienții din mediul business probabil că vor aprecia platforma mai bine adaptată pentru sarcini de productivitate.

Dezvoltat sub brandul HP Spectre, dispozitivul promovat drept un PC ultra-premium cu ecran de 17” pare surprinzător de bine finisat pentru un produs de primă generație. Spre exemplu, la fel ca la telefoane pliabile de ultimă, generație ecranul gigant se închide fără a lăsa un gol sesizabil în zona de pliere. Nici tastatura detașabilă nu pare nelalocul ei, laptopul astfel rezultat păstrând suplețea și aspectul unui dispozitiv de nivel premium.

Conceput ca o posibilă evoluție a segmentului de laptopuri Ultrabook, prototipul HP Spectre este promis cu dotări precum cameră frontală de 5MP, taste dedicate pentru dezactivarea sunetului și a camerei web, conectivitate Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.3. Din păcate, nu există suport 5G, ceea ce ar fi fost deosebit de util pentru un dispozitiv conceput pentru portabilitate.

La nivel de hardware, avem de-a face cu o tabletă pliabilă pe șasiu din aliaj de magneziu, cu grosime de numai 8.5 mm în modul extins, dar promițând 12 ore de autonomie a bateriei (măsurată în condiții de streaming pe Netflix). Configurația exactă nu este dezvăluită, însă putem paria pe o platformă cu procesor ARM, fapt ce va limita compatibilitatea multe dintre aplicațiile disponibile pentru platforma Windows PC.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult