HP Envy 14 Spectre – ultrabook placat cu Gorilla Glass

11.01.2012
HP Envy 14 Spectre - ultrabook placat cu Gorilla Glass

Lenovo a folosit Gorilla Glass pentru a proteja ecranul lui ThinkPad X1. HP a decis să-l folosească la construcţia carcasei. Noul Envy 14 Spectre este un ultrabook de top cu capacul ecranului şi restpad-ul din sticlă. Pe langă aspectul uşor ieşit din comun, folosirea unui strat gros de Gorilla Glass vine cu avantaje şi dezavantaje. HP susţine că materialul face carcasa ultrabook-ului mai rezistenă. Din păcate, Envy 14 Spectre este mai gros şi mai greu decât ultrabook-urile aflate la ora actuală pe piaţă. În cifre, portabilul are o grosime de 20 mm şi o greutate de 1,8 kg.

HP Envy 14 Spectre - ultrabook premium

Ecranul lui Envy 14 Spectre face parte din seria Radiance a producătorului, având unghiuri de vizibilitate foarte bune şi o calitate a imaginii peste medie. Pe cei 14″ în diagonală sunt dispuşi 1600×900 pixeli. La capitolul conectivitate putem enumera două porturi USB, câte unul de tip HDMI, MiniDisplay şi LAN. Tastatura este iluminată, iar touchpad-ul este protejat la rândul său cu Gorilla Glass.

HP Envy 14 Spectre - capacul şi restpad-ul din Gorilla Glass

Pe lista de specificaţii a lui HP Envy 14 Spectre găsim un procesor Intel Core i5, 4 GB RAM şi un SSD de 128 GB. Utilizatorii vor putea opta şi pentru modele mai performante, preţul de bază fiind de 1.400 $. În colţul din drepta al restpad-ului se găseşte un chip NFC. El va permite interacţiunea cu telefoane mobile ce rulează sistemul de operare Android. Ultrabook-ul poartă şi sigla Beats lângă ieşirile audio. HP Envy 14 Spectre va fi disponibil peste ocean la începutul lunii februarie.

HP Envy 14 Spectre - nu este chiar subţire şi nici uşor

HP Envy 14 Spectre la CES 2012

Urmărește Go4IT.ro pe Google News