HP se apucă de produs notebook-uri în Japonia

25.08.2011
HP se apucă de produs notebook-uri în Japonia

După ce au uimit întreaga lume anunţând că HP nu va mai produce PC-uri, tablete şi telefoane mobile, oficialii companiei au revenit la gânduri mai bune, ajungând în cele din urmă la concluzia că renunţarea completă la unele dintre cele mai profitabile afaceri ale companiei ar putea fi totuşi o decizie nu chiar atât de înţeleaptă pe cât părea iniţial.

HP se apucă de produs notebook-uri în Japonia

Coincidenţă sau nu, HP a anunţat încă din luna iunie că intenţionează să-şi mute o parte din facilităţile de producţie pentru gama de notebook-uri în Japonia, renunţând la cele din China. În ciuda deciziei anunţate săptămâna trecută, planurile iniţiale ale companiei nu au fost afectate, activitatea de producţie fiind demarată chiar astăzi în fabrica localizată în regiunea Akishima, Tokyo.

Fabrica utilizată până acum doar pentru a produce sisteme desktop PC, va livra acum şi sisteme notebook pentru mediul business, urmând ca alte modele destinate utilizatorilor obişnuiţi să intre în producţie până la sfârşitul acestui an.

Motivul oficial pentru relocarea facilităţilor de producţie este dorinţa de a reduce la aproximativ 5 zile timpul necesar pentru livrarea comenzilor către clienţii de pe teritoriul acestei ţări, faţă de 10 zile necesare pentru livrarea produselor din China, unde sunt localizate majoritatea facilităţilor de producţie HP.

Cer este că în ciuda anunţurilor făcute, HP nu este gata să renunţe cu totul la activitatea de producţie a sistemelor PC şi notebook. Rămâne de văzut dacă produsele HP vor continua să-şi facă simţită prezenţa la nivel global, sau doar în anumite regiuni ale lumii, unde compania a ales să păstreze facilităţi de producţie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News