HP nu va mai produce PC-uri, tablete şi telefoane mobile

19.08.2011
HP nu va mai produce PC-uri, tablete şi telefoane mobile

Planurile de viitor ale Hewlett-Packard au fost confirmate, după mai multe zvonuri apărute de curând. Producătorul numărul unu mondial de PC-uri va renunţa la ele. Alături de desktop-uri şi laptop-uri, HP va renunţa şi la producţia de tablete şi telefoane mobile ce rulează WebOS. Ce a determinat o astfel de întoarcere la 180 de grade a stragiei unei companii precum HP? În spatele acestei decizii se află Leo Apotheker, noul CEO. El a susţinut faptul că afacerea actuală cu producerea de PC-uri nu oferă perspectivă de creştere pe termen lung şi HP trebuie să se întoarcă la serviciile bazate pe software cu care a început.

HP va renunţa la producerea de PC-uri

Decizia este cu atât mai şocantă dacă ne gândim că HP a achiziţionat rivalul Compaq cu ceva timp în urmă, iar anul trecut a plătit 1,2 miliarde de dolari pentru Palm, companie de la care a preluat telefoanele mobile Pre. Se spune că retailer-ul american Best Buy ar avea în stoc 200.000 de tablete TouchPad cu WebOS şi nu prea ştie ce sa facă cu ele acum, în urma anunţului HP.

HP Pre 3 a fost lansat de curând

Ce va face HP în continuare? Se pare că sunt multe firme foarte interesate de ce va lăsa în urmă producătorul de PC-uri. Noul CEO vrea să transforme Hewlett-Packard într-o companie bazată pe servicii, adresate în primul rând domeniului business şi nu utilizatorului de rând. Acesta se pare că este sectorul cu creşteri foarte mari şi profit pe măsură în domeniul IT. Procesul de transformare al HP va fi lent şi aşteptăm să vedem care va fi primul pas oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News