Huawei anunță noi ceasuri, căști wireless și laptop-uri premium: Watch GT2 Pro, FreeBuds Pro și MateBook X

11.09.2020
Huawei anunță noi ceasuri, căști wireless și laptop-uri premium: Watch GT2 Pro, FreeBuds Pro și MateBook X

Huawei a anunțat ieri noi produse din categoriile wearables, hearables și PC. Compania a prezentat câte două produse din fiecare, cu un model mai ieftin și un model mai scump. Avem astfel noi căști FreeBuds Pro și FreeLace Pro, ambele cu anulare activă a zgomotului de fundal, două ceasuri inteligente: Huawei Watch GT2 Pro și Watch Fit și două laptop-uri premium: MateBook X, un ultraportabil de numai 1 kg și MateBook 14, un laptop cu o configurație foarte performantă.

Huawei Watch GT2 Pro

Compania continuă să dezvolte seria de ceasuri Watch GT cu noul model GT2 Pro. Marea diferență față de modelele anterioare pare să fie în special la capitolul construcție. Acesta este realizat din titan, ceramică și cristal de safir deasupra ecranului. Autonomia de două săptămâni este valabilă și pe acest model, iar Huawei promite 30 de ore de utilizare cu modulul GPS pornit.

Printre funcțiile noi de monitorizare sunt activități precum schierea, snowboarding-ul și golfing. De asemenea, compania se laudă cu noi aplicații, care pot fi adăugate pe ceas, ceva ce modelele precedente nu permiteau. De asemenea, acest model se poate încărcare wireless, inclusiv de la un telefon Huawei cu încărcare bilaterală.

HUAWEI WATCH GT 2 Pro

Vor fi disponibile două modele de Huawei Watch GT2 Pro: una Sport de 329 euro, și una Classic de 349 euro.

Huawei Watch Fit

Modelul Watch Fit nu este obligatoriu 100% nou, fiind deja anunțat și văzut în imagini din leak-uri în săptămânile precedente. Acesta are un design mai degrabă similar cu Apple Watch, dar are un ecran dreptunghiular mai înalt. Acesta promite 10 zile de autonomie în scenarii de utilizare obișnuite, însă dispune și de încărcare rapidă.

HUAWEI WATCH FIT

Funcțiile de fitness includ 44 de rutine standard și afișează animații pe ecran pentru a sincroniza mai bine mișcările cu exercițiile prestabilite. Acest model este echipat de asemenea cu GPS și are rezistență la apă la 5ATM. Acest model va costa 129 de euro.

Huawei FreeBuds Pro și Huawei FreeLace Pro

Modelul de căști FreeBuds Pro de la Huawei este un răspuns direct la alternativele Galaxy Live și AirPods Pro de la Apple și Samsung. Acestea au un design nou, mai pătrățos decât în trecut și par să ofere funcționalitate similară cu căștile de la Apple, în special. Au un senzor de presiune integrat pentru controlul redării audio sau pentru alte funcții, au anulare a zgomotului de fundal și promit redare în trei moduri: General, Cosy și Ultimate, pentru a compensa pentru zgomotul din diverse scenarii diferite.

HUAWEI FreeBuds Pro

Huawei spune că anularea zgomotului de fundal este la 40 dB, mai performant decât alternativele din piață. De asemenea, căștile suportă mod „dual” de conectare, putând fi conectate simultan la laptop și telefon sau tabletă, de exemplu și comută inteligent între dispozitive în funcție de care este în utilizare. În total, FreeBuds Pro asigură 4,5 ore de redare la o singură încărcare cu anulare a zgomotului și 7 ore fără. Cutia oferă 30 de ore de încărcare pentru redare fără anulare a zgomotului. Prețul este de 200 de euro.

FreeLace Pro este însă o cu fir între căști cu aceeași performanță de anulare a zgomotului de fundal. Acestea dispun de difuzoare de 14 mm și pot fi încărcate prin USB-C, fie direct de la un telefon, fie folosind un computer sau un adaptor de priză. Cinci minute de încărcare asigură cinci ore de redare, iar o încărcare completă oferă o zi întreagă de utilizare (24 ore). Aceste căști vor intra în ofertă la prețul de 199 euro.

HUAWEI FreeLace Pro

MateBook X și MateBook 14

Laptop-ul Huawei MateBook X pare să fie un concurent în special pentru MacBook Air de la Apple, dar care promite o configurație mai puternică din anumite puncte de vedere, cu un design mai subțire și greutate mai mică. MateBook X are greutate de 1 kg și grosime de 13,6 mm în cel mai gros punct, iar dimensiunile computerului atunci când este închis sunt mai mici decât o coală de hârtie A4. Acesta este echipat cu procesor Intel din generația a 10-a și este răcit pasiv folosind un sistem cu cameră de vapori și o balama care transmite căldura către capac.

HUAWEI MateBook X

Ecranul este afișează o rezoluție 3K (3000 x 2000) pe format 3:2 și are suprafață touch. De asemenea, touchpad-ul este acum cu 25% mai mare decât pe generația precedentă și integrează o tastatură de dimensiuni complete. De asemenea, integrează Wi-Fi 6 pentru viteze de transfer la internet la cea mai înaltă viteză. MateBook X promite 9 ore de utilizare pe baterie și pornește de la un preț de 1.600 de euro în configurația de bază cu Intel Core i5, 16 GB RAM și 512 GB stocare. Varianta cu Intel Core i7, 16 GB RAM și 512 GB stocare costă 1.800 euro.

Pe de altă parte, MateBook 14 este un model de laptop cu greutate de 1,5 kg și configurație bazată pe procesoare AMD din seria 4000 de înaltă performanță. Ecranul 2K este de asemenea echipat cu o suprafață touch. Laptop-ul are o baterie de 56Wh care asigură 10 ore de autonomie și integrează atât un port USB-C pentru încărcare și conectarea de accesorii, cât și alte două port-uri USB 3.2 Type-A, un HDMI și un jack de căști.

HUAWEI MateBook 14

Acest model va fi disponibil în trei variante: una de bază, cu Ryzen 5 4600 HS, 8 GB RAM și 256 GB stocare la 849 euro, una medie cu Ryzen 5 4600H, 16 GB RAM și 512 GB stocare la 949 euro și una de top, cu Ryzen 7 4800H, 16 GB RAM și 512 GB stocare. Acesta din urmă este însă singurul cu touchscreen.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult