În căutarea profitabilităţii, Sony se desparte divizia PC iar cea TV devine doar o subsidiară

În căutarea profitabilităţii, Sony se desparte divizia PC iar cea TV devine doar o subsidiară

Nu a trecut decât o săptămână de la apariţia primelor zvonuri conform cărora compania Sony se va despărţi de divizia sa de PC-uri, că neplăcuta decizie a şi fost confirmată oficial de către japonezi. Efectul unui plan de restructurări menit să îmbunătăţească performanţele financiare ale companiei, păguboasele divizii de PC-uri şi televizoare vor părăsi portofoliul Sony iar 5000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi.

Primele zvonuri au afirmat că Sony se va implica într-un joint-venture cu Lenovo, ulterior vehiculându-se posibilitatea ca celebrul producător chinez să cumpere cu totul divizia acesteia de PC. Japonezii au negat acest zvon, dar au afirmat că sunt deschişi dialogului, iar rezultat a fost anunţat oficial astăzi.

Divizia de PC-uri Sony va rămâne în patria-mamă şi va fi vândută fondului de investiţii Japan Industrial Partners, aceasta urmând să funcţioneze sub forma unei noi companii în care Sony va avea o participaţie de numai 5 procente. Viitoarea companie, al cărei nume este încă necunoscut, va deveni şi proprietara cunoscutei mărci VAIO şi va prelua toate sarcinile de design, producţie şi promovare. Odată ce aceasta va deveni activă, Sony va părăsi cu totul industria PC. Din păcate pentru simpatizanţii companiei, se pare că această companie se va axa doar pe piaţa internă, ceea ce înseamnă că nu vom mai vedea laptopuri sau PC-uri VAIO în magazinele noastre.

Odată cu divizia de PC-uri, Sony va se va despărţi şi de divizia de televizoare. Începând cu luna iulie a acestui an, divizia de televizoare va funcţiona ca entitate separată, aceasta urmând să rămână însă o subsidiară Sony.

În urma acestei măsuri, Sony va reduce cheltuielile fixe cu aproximativ un miliard de dolari pe an. Măsura va fi însoţită şi de disponibilizarea unui număr de 5000 de angajaţi până în luna martie 2015, efectele restructurării urmând să devină vizibile începând cu anul fiscal 2015-2016.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News